пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Вдячність тому, хто дарує добро
Добро вважають найціннішим скарбом. А чи часто ми задумуємося над тим, що таке доброта? Під цим словом розуміють кілька значень. Хочемо зупинитися на визначенні «Добро – це одвічна моральна цінність людини, неодмінними супутниками якої є щирість, людяність та безкорисливість».
В наш нелегкий нині час важко знайти справжні щирість й безкорисливість. І дуже приємно, що в нашому краї живуть люди, які готові прийти на допомогу іншим. Роблять це доброзичливо та від щирого серця.
В українській мові є слова з особливим значенням: меценатство, спонсорство, благодійність, що тісно переплітаються із добротою і безкорисливістю.
Цьогоріч на допомогу сфері культури прийшли: народний депутат України Василь Яніцький, депутат обласної ради та керівник ДП «Висоцьке лісове господарство» Віталій Сухович, екс-кандидат у народні депутати Віктор М’ялик, керівник ТзОВ «Дубровицька деревообробна компанія» Данило Мозоль, керуючий КП «Будинкоуправління» Сергій Столярець, громадські організації «Дубровицький молодіжний альянс» та «Опір», котрі не тільки говорили красиві слова та обіцянки, а й підкріпили їх реальними вчинками.
Відчутна велика та щира підтримка у розвитку галузі культури району голови районної державно адміністрації Сергія Киркевича, міського голови Богдана Микульського та його заступника Юрія Яременка. Завдяки вам, доброчинники, ми отримали значну допомогу в облаштуванні приміщень дитячої музичної школи, районного будинку культури, районної бібліотеки, історико-етнографічного музею, поповненні їх матеріальної бази у створенні умов для розвитку творчого потенціалу нашої громади. 
Тож дозвольте висловити вдячність за добрі ваші справи та увагу до закладів культури. Вдячність – це вміння належно оцінити виявлену до нас уважність, зроблене нам добре діло. А як іще ж її висловити, як не розповісти усім про Вашу допомогу. Як говорив Мігель де Сервантес: «Нехай мовчить той, хто дав, і нехай говорить той, хто отримав». Отож бо, хай щастя завжди супроводить вас, людська повага й шана не минають, а вашу мрію й працю повсякчас лиш визнання вінчають!
* * *
Творчість – безмежний світ, в якому не існує правил і законів, тільки повна свобода фантазійної діяльності... Саме таку насолоду впродовж останніх трьох місяців дарує своїм відвідувачам гурток образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Колаж» районного будинку культури.
Гурток відвідує 10 учнів. Хоч це і невелика кількість, але кожен з них має певні обдарування. Наймолодші учні Катруся і Вероніка добре розуміються у кольорознавстві. Рідні братик та сестричка Дмитрик й Ліза із села Зелень гарно малюють портрети. Учень Роман проявив свої вміння у живописі. Хороші навички в графіці має Тетянка. Нещодавно до нас приєднались Вікторія, Юлія, Катерина і Богдан, які ще не встигли проявити свої здібності, але мають велике бажання творити.
 Хочу відзначити, що всі мої учні легко засвоюють матеріал та вміло застосовують його під час малювання. На заняттях діти  мають змогу насолодитися приємною атмосферою, змістовно провести час завдяки плідному творчому спілкуванню, вивчити основи композиції та перспективи, пірнути в історію мистецтв, відкрити для себе секрети різних видів декоративно-прикладного мистецтва.

Творчий процес вчить відчувати і допомагає учневі висловити свою індивідуальність. Розкриття творчих здібностей дитини сприяє  розумовому і фізичному розвитку, а значить, максимально збільшує шанси домогтися успіху в житті.
Як керівник гуртка, я вдячна громадській організації «Дубровицький молодіжний Альянс» за подаровані мольберти й рамки для картин.
Ваша допомога – це значний внесок як у розвиток дитячої творчості, так і у формування здорового способу життя дитини. Адже  завдяки цьому приладдю з’явилася можливість значно розширити та урізноманітнити форми проведення гурткових занять. Й окрім того, працюючи за мольбертом, дитина зберігає правильну осанку під час сидіння.
Від усього нашого невеликого «колажного» колективу хочу висловити щиру дяку усім тим, хто долучався до процесу створення гуртка, й тим, хто посприяв у його поповненні професійним інструментарієм.
Отож, до зустрічі на наших творчих виставках!
Відділ культури і туризму РДА,

Олена Гузич, художник РБК.

Немає коментарів:

Дописати коментар