пʼятницю, 31 липня 2015 р.

Бурштин.  Конфлікт.  Хто  винен?

29 липня увійде в історію району як день великого конфлікту між нашими земляками, які незаконно видобувають бурштин і правоохоронними органами. Ця проблемна ситуація розпочалася поблизу Крупового, а потім перемістилася в центр Дубровиці. Близько 18 години майже 500 осіб перекрили проїжджу частину дороги біля райдержадміністрації та вимагали від керівництва району пояснення щодо обстрілу автомобіля одного з бурштинокопачів біля Крупового. До невдоволених вийшов голова РДА і намагався заспокоїти їх та погасити агресивні настрої в натовпі, спілкувалися з людьми і прокурор району Микола Федорчук та в.о. начальника райвідділу міліції Сергій Дворак.
В натовпі відбулася сутичка, а при появі озброєних силовиків (бійців спецпідрозділів та Національної гвардії) ситуація вийшла з-під контролю, в результаті чого  правоохоронці застосували шумові гранати та зброю з гумовими кулями.
В результаті сутички постраждало 10 громадян. Вони звернулися до лікарні з тілесними ушкодженнями.
Дев’ятьох осіб було затримано та доставлено до райвідділу міліції. Через годину сімох мітингувальників було відпущено, а двох наших земляків відвезли до Костопільського райвідділу внутрішніх справ.
Протестувальники перемістилися до райвідділу внутрішніх справ, вимагаючи відпустити всіх затриманих. З обуреними людьми спілкувалися голова РДА Сергій Киркевич, народні депутати Євген Дейдей та Василь Яніцький.
Близько опівночі двох затриманих доставили до Дубровиці та відпустили додому, обурені люди розійшлися.




Немає коментарів:

Дописати коментар