четвер, 9 липня 2015 р.

«ПРОЩАВАЙ, САДОК ДИТЯЧИЙ!»

На початку липня Людинський ДНЗ «Берізка» відпустив своїх маленьких пташенят – вихованців старшої групи «Ромашка» – із затишного гніздечка. Відлунали в садочку чарівні, святкові звуки випускного балу. Закінчились для  дітей незабутні часи  дошкільного життя: ляльки, зайчики, ведмедики – залишилися на полицях дитячого садочку. І у нас, батьків, серце огортає смуток, настав час нашим малятам прощатися з безтурботним дитинством. Так хочеться зупинити їх: «Не поспішайте дорослішати, не треба, адже дитинство не повернеш. Поживіть ще в ньому небагато, порадійте дитячій  безтурботності». Як швидко лине час! Ніби вчора своїми ніжками вперше переступили поріг дитячого садочка і крихітними рученятами трималися за своїх вихователів. І ось вже урочиста, яскрава зала, розкішні букети квітів, кольорових кульок, чарівні дівчатка, ніби принцеси в своїх бальних сукнях, і звичайно ж елегантні хлопчики. Їх перший бал у житті – «Прощання із дитинством» – у маленьких сердечках залишиться надовго. Випускники, які парами урочисто ввійшли до яскраво прикрашеного, святкового залу, були дуже гарні і щасливі. Під час свята вони показали свої досягнення у виконанні пісень, віршів, танців. Вони склали  клятву майбутнього першокласника та пообіцяли ніколи не забувати наш садочок. Хвилюючі моменти виступів юних талантів не залишали байдужими ні батьків, ні гостей свята.

А вихователі, котрі випустили із затишного гніздечка в широкий світ чергових своїх пташенят, були схвильовані як ніколи, бо в кожного з малят вкладена частинка їх власної душі. І недарма стверджують, що це свято зі сльозами на очах. Ці сльози були на очах у наших вихователів Хомич Олени Михайлівни, Мисько Аліни Миколаївни, Бугай Валентини Володимирівни, бо саме «їхні» малята вирушали у великий світ.
Наприкінці балу з вітальним словом до маленьких випускників звернулася завідуюча ДНЗ «Берізка» Годунко Тамара Степанівна. Вона побажала діткам щасливої дороги у майбутнє самостійне, доросле життя, багато відкриттів на незвіданих шляхах та гарного навчання в школі. Тамара Степанівна вручила кожному випускнику диплом про закінчення дитсадка та кожному випускнику дала настанови та характеристику.
Розділити радісне свято з маленькими випускниками виявили бажання і поважні гості: Сухович Віталій Миколайович – директор ДП «Висоцький лісгосп», Гура Людмила Федорівна – голова Людинської сільської ради та Рожко Микола Васильович – заступник начальника відділу освіти, які з неприхованою гордістю дивилися на чарівних хлопчиків та дівчат.
На святі мали змогу висловити слова подяки і батьки майбутніх школяриків. Так, мама випускниці Базилевич Ольга Анатоліївна  від імені батьків зазначила, що роки, проведені їхніми дітьми у дошкільному закладі, стали добрим стартом для навчання в школі, запорукою подальших успіхів на навчальній ниві. Особливі слова подяки звучали в цей день на адресу колективу дитсадка.
Швидко і непомітно минуло свято, а попереду у випускників та їх батьків відповідальний період – ретельна підготовка до школи. Тож успіхів вам, наші любі діточки, а батькам хочеться побажати – терпіння, міцних нервів і мудрості!
Ольга БАЗИЛЕВИЧ,  мама випускниці.


Повернулася додому група дітей, які з 22 червня по 2 липня перебували на відпочинку у мальовничому польському містечку-курорті Полчин-Здруй. Ініціаторами  поїздки виступили голова Дубровицької райдержадміністрації Сергій Киркевич та староста Сьвідвінськогого повіту Мірослав Майка, у рамках партнерського договору про співпрацю між Сьвідвінським повітом Західно-Поморського воєводства і Дубровицьким районом. Подорож була організована для 21-ї дитини з сімей учасників антитерористичної операції на сході України.
Метою поїздки було ознайомлення з культурою і традиціями Польщі, налагодження контактів з однолітками. Цікавий та змістовний відпочинок для наших дітлахів підготували польські колеги. Це і захоплюючі прогулянки містом, відвідування визначних місць, пам’яток архітектури, знайомство з ровесниками – учнями місцевої школи-ліцей, заняття у центрі культури (гімнастика, танці, декоративне та художнє мистецтво, розважальні ігри), поїздка до староства Сьвідвінського повіту. Найбільш захоплюючою для малечі виявилася екскурсія до приморського міста Колобжег, під час якої діти насолоджувалися чудовими краєвидами та здійснили захоплюючу поїздку на кораблі хвилями Балтійського моря.
Найкращі враження по собі залишила теж подорож до стародавнього містечка, де діти слухали цікаві легенди та вправлялися у стрільбі з лука, метанні спису, грали у стародавні ігри.
3 липня задоволені, з найкращими враженнями діти повернулися додому.
Тетяна Богельська, прес-служба РДА.


Немає коментарів:

Дописати коментар