пʼятницю, 3 липня 2015 р.

ЗА ЛЮБОВ ДО ТЕХНІКИ ТА ЗЕМЛІ

Вітаючи ветерана праці Павла Дем’яновича Буткевича із Соломіївки з ювілеєм, керівник СПП «Промінь» Андрій Євтухович Кулик, окрім подарунків, вручив йому й подяку саме з цими словами – «за любов до техніки та землі». Керівник господарства наголошує: «Напишіть: в тому, що «Промінь» тримається так би мовити на плаву, залишаючись на межі трьох районів чи не єдиним діючим сільгосппідприємством, досі має солідні виробничі потужності та справно сплачує внески до бюджету (тільки за минулий рік більше півмільйона гривень), велика заслуга саме сім’ї Буткевичів. Попрацювали сукупно брати-близнюки Павло та Петро у нашому господарстві більше 65 років. Петро трохи раніше вирішив піти на пенсію, а Павло й зараз наш знаний механізатор. У нього особливе шанобливе ставлення до техніки, тож й вона його вкрай рідко підводить. Навіть не уявляю, як би впоралися з усім циклом сільськогосподарських робіт, коли б не цей чоловік».
Про Павла Дем’яновича я чула не раз. Він дійсно на тракторній бригаді «Променя» визнаний авторитет. Розуміється на техніці й любить працювати на землі. Донедавна в господарстві працював в одному екіпажі разом з сином Дімою. Тепер син заробляє на будівництві в Сарнах. Хоча, буває, зрідка, в разі потреби, заміняє батька за кермом трактора.
Добрий слід залишив на землі Павло Дем’янович: побудував дім, посадив не одне дерево, виростив трьох синів. А головне зажив поміж людей доброї слави, каже Андрій Євтухович. – Гарно відгукуються про цю родину односельці. Надійний тил чоловіку забезпечує дружина Ольга, наш бібліотекар. Днями поріг 93-річчя переступила також мама наших ювілярів – тож не могли сьогодні обійти увагою й цю велику трудівницю.
Старійшина цього роду Ганна Агафонівна радіє по-дитячому нашій увазі та повазі до її синів. Роздивляється захоплено подарунки – банний комплект, мультиварку та косметичний набір. Каже, що директор «Променя» вітав «хлопців» й з нагоди п’ятдесятиріччя. А що вже й про її іменини не забули, то щиро вражена. Гостинно припрошує бабуся нас до столу, де цього дня зібралася велика дружна родина. Та поспішає керівник господарства до сіножатей, а ювіляр, розуміючи, наскільки дорога нині кожна днина, обіцяє, що завтра ж, надолужить згаяне в полі. Ось такий неговіркий, але хазяйновитий чоловік розміняв днями сьомий десяток. Ми також приєднуємося до всіх щирих побажань, що отримав він з цієї нагоди. З роси та води ще до ста літ!

Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар