пʼятницю, 31 липня 2015 р.

У ПРИРОДИ НЕМА ПОГАНОЇ ПОГОДИ,
АЛЕ БУВАЮТЬ ПРИМХЛИВІ «ВИБРИКИ»
Потужний буревій, що пронісся над районом минулого тижня, наробив лиха у двох сільських радах та самій Дубровиці. У четвер раптова гроза та потужний вітер повалили десятки дерев, пошкодили лінії електропередач та зірвали покрівлі житлових будинків. Наразі були пошкоджені 12 ліній потужністю 10 кВт, знеструмлені 30 населених пунктів. Найбільше від стихії дісталося електрогосподарству міста. Тут шифером, що злітав з будинків, та поломаними деревами були пошматовані ЛЕП на вул. Воробинській та Комунальній. Мешканці цих вулиць без світла залишалися аж до суботи, хоч енергетики працювали у вкрай напруженому режимі. «Стихія вже не вперше в цьому році підносить нам такі «сюрпризи», – каже начальник РЕМ Василь Гришкевич. – Ми робили все можливе, усі бригади працювали майже цілодобово, але спочатку доводилося розбирати завали з повалених насаджень, а вже потому відновлювати лінії. Тільки закінчили відновлювати подачу електроенергії за четверговим незванним гостем, як у неділю буревій знову наробив шкоди у Будимлі».
По всьому місту частково було пошкоджено дахи. Цього разу стихія завдала шкоди й приміщенню нашої редакції. А от у Мочулищенській та Берестівській сільських радах декілька місцевих мешканців залишилися зовсім без даху над головою. Ось так виглядає після четвергової грози будинок Галини Миколаївни Федорчук з Червоного (на фото).
Сильний вітруган зірвав на будинку шифер та пошкодив фронтон, повалив огорожу, злива пробила стелю та залила все житло. Вже кілька діб сім’я жінки у власному домі живе просто неба у буквальному розумінні цього слова. Так само було повністю розкрито один будинок у Бересті, ще на чотирьох дахи пошкоджено частково.
Кажуть: у природи нема поганої погоди. Але примхливих «вибриків» таки вистачає.

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар