пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

 


СОЛДАТИ МИРНОГО ЧАСУ

такими словами я б назвала працівників нашої комунальної служби та всіх земляків,

хто трудиться у сфері житлово-комунальної галузі.

Напередодні свята поспілкувалася з керівником комунальної служби громади Віктором Садовським. Віктор Леонтійович користується авторитетом та повагою у своєму колективі та у всіх земляків. Це фаховий, відповідальний та компетентний керівник комунальної служби. Попросила Віктора Леонтійовича розказати про сьогодення наших комунальників.

 

Віктор Садовський розповів:

– Наразі у комунальній службі трудиться 24 працівники, на літній період на роботу беремо ще два рятувальники та два дорожніх працівники. З утворенням громади, значно зросла територія, яку ми обслуговуватимем. Наше основне завдання – турбота про благоустрій населених пунктів громади. Справжнім викликом стала для нас, комунальників, цьогорічна зима. Кількість техніки у нас залишилися такою ж, як у попередні роки, тому, зрозуміло, що охопити прибиранням від снігу всю громаду водночас було неможливо. Проте ми встигали працювати у декількох селах. Попри це, хтось виливав на нас критику, а хтось активно долучився, щоб їх населені пункти були розчищені. Міський голова Богдан Микульський щиро дякував всім, хто сприяв у цій непростій ситуації, я також висловлюю своє шанування тим, хто допоміг з прибиранням снігу. Хочу зазначити, що наш колектив у той час працював майже цілодобово, без вихідних. Це найбільше бачили дубровичани, бо ж лише у Дубровиці понад 40 км доріг.

Зараз ми активно займаємося ремонтом вуличного освітлення, міняємо лампочки у селах, зокрема, Бересті, Соломіївці, Бережниці, Кураші, Літвиці, Кривиці, Сельці, Ясинці. Принагідно додам, що у Сельці та Бересті найкраще освітлення в громаді, практично майже стовідсоткове. Багато зроблено у цьому напрямку було в Орв’яниці, Соломіївці та Кураші. Треба віддати належне сільським головам та депутатам, які працювали у цих сільрадах.

У напрямку благоустрою будемо активно співпрацювати зі старостами, які вже проявляють свої ініціативи, демонструють небайдужість до розв’язання проблем своїх населених пунктів.

Я очолюю службу з вересня 2014 року. За час роботи зрозумів, що дуже важливе розуміння і підтримка людини, яка очолює місто або ж громаду. Вдячний Богдану Микульському і всім депутатам, які, у свій час, сприяли, щоб у нашій структурі з’явилася нова техніка. Як мером став Богдан Михайлович, то три трактори та автомобіль було придбано у комунальну службу, минулого року нам передали також трактор з лікарні. До того ж, за час керівництва Богдана Микульського, за кошти міського бюджету нам придбали автовежу та багато додаткових потрібних інструментів для роботи. Адже можна працювати, коли є чим. Також за кошти бюджету нам купили дві трамбівки для бруківки. Вони були вкрай необхідні в роботі. Адже більш як шість тисяч метрів бруківки було покладено нашими працівниками у Дубровиці у 2019 та 2020 роках. Придбано було і мульчера для обкошування узбіч доріг. Зрозуміло, що придбана техніка відкрила для нас нові можливості плюс золоті руки моїх колег. Тепер вже є плани на ремонт вулиць у селах. Але не буду забігати наперед.

Можу сказати одне, я горджуся своїм колективом. Робочий день у нас з 8 до 17 години (прибиральники територій –  з 7 ранку). А от, наприклад, у часи снігопаду ми починали роботу о третій, четвертій ранку і трудилися допізна. Іноді не витримувала техніка, а люди не відмовлялися працювати. Кожен у нашій комунальній службі заслуговує на пошану і слова подяки, бо всі працюють самовіддано і якісно. З нагоди професійного свята міським головою Богданом Микульським будуть відзначені — тракторист Джуло Едуард Миколайович, дорожній робітник Жмура Олександр Петрович, прибиральник територій Конончук Ганна Михайлівна.

Я ж напередодні професійного свята хочу подякувати всім колегам по роботі і ветеранам праці комунальної служби Дубровиці. Завжди у нашій галузі трудилися чудові люди, яких знають і шанують. Від наших рук, шановні колеги, залежить охайність та благоустрій нашого міста, а тепер і населених пунктів громади. Шановні колеги та ветерани праці галузі, щиро бажаю здоров’я вам та вашим рідним, добра, сімейного затишку, успіхів у всіх справах.

Принагідно вітаю з Днем житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення працівників всіх причетних у громаді служб та структур. Бажаю всім, хто забезпечує наших жителів комунальними послугами, фінансової стабільності, професійних здобутків та й надалі з гордістю виконувати свою важку, але водночас благородну та вкрай необхідну місту справу!

 

Спілкувалася Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар