пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

 




Сельчанка – чемпіонка України

 

Що не прізвище, то чемпіон чи рекордсмен. Це все про учасників Чемпіонату України з жиму лежачи та пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору, який з першого по четверте квітня відбувався в Рівному. Втім це й не дивно, адже українці домінують в цьому виді спорту у світі.

Наприклад, сельчанка Ольга Каплун відома далеко за межами нашої держави. Її досягнення як у пауерліфтингу, так і у жимі лежачи залишаються поки недосяжними на світовій арені. Наша двадцятидворічна землячка – дворазова чемпіонка світу. Минулого року вона тріумфувала на міжнародних змаганнях, встановивши три світові рекорди.

Свою силу та міцність духу титулована спортсменка показала й на чемпіонаті в Рівному, куди з’їхались учасники з різних куточків країни. Серед чоловіків та жінок розігрувались медалі у дев’яти вагових категоріях. Паралельно відбувалися змагання з пауерліфтингу – це триборство, до якого входить жим лежачи, присідання та тяга штанги. І окремо визначалися чемпіони України з жиму лежачи.

Ольга у своїй ваговій категорії до 48 кілограм посіла друге місце в жимі лежачи. Зате взяла переможний реванш в пауерліфтингу (сума 260 кг: присідання 95 кг + жим лежачи 45 кг + тяга 120 кг). І знову стала чемпіонкою України з пауерліфтингу. З чим і вітаємо землячку.

Немає коментарів:

Дописати коментар