вівторок, 6 квітня 2021 р.

 


Микола Кухаревич продовжить кар’єру у Франції

 

Ми вже неодноразово розповідали про успіхи футболіста Миколи Кухаревича з Удрицька. Нещодавно з’явився ще один привід для гордості за земляка. Львівський «Рух» офіційно оголосив, що молодий талант команди поповнить ряди французького клубу «Труа». Контракт вступає в дію 1 липня 2021 року. Цікаво, що саме в цей день хлопець святкуватиме свій день народження – 20 років. До цього часу нападник захищатиме кольори «рухівців».

На Миколу Кухаревича претендували й інші клуби з різних європейських чемпіонатів. Втім після тривалих перемовин 19-річний бомбардир та керівництво «Руху» вирішили зупинити свій вибір на команді «Труа». Микола поділився враженнями щодо свого переходу до цього французького клубу.

«Насправді, я дуже щасливий. Перемовини стосовно мого трансферу тривали довго, і нарешті це сталося. Мені дуже цікаво, що буде далі. Чекав на цей трансфер, адже він кардинально змінить моє життя. Розумію, що роблю крок вперед, виходжу на новий футбольний рівень, до якого я дуже давно прагнув прийти».

Водночас зазначає, що приймати таке доленосне рішення непросто.

«Від цього залежить моя подальша доля. Нове середовище, нова мова, нові знайомства тощо. Життя перевернеться на сто вісімдесят градусів. Вже прокручую в голові, як до цього всього звикати і адаптовуватися. Гадаю, це буде нелегко, але я вже звик ставити перед собою важкі завдання і справлятися з ними».

Микола зараз активно стежить за футбольними баталіями клубу, частиною якого невдовзі стане.

«Коли лише почув про зацікавленість мною з боку «Труа», то одразу почав переглядати їхні матчі. Аналізую їхні результати. Тішить той факт, що «Труа» зараз йде на першому місці у французькій Лізі 2. Клуб ставить перед собою завдання  піднятися в елітний футбольний дивізіон Франції. «Труа» грає у технічний футбол. В команді футболісти хорошого рівня. Також є багато досвідчених гравців. Мені буде чому в них навчитися. Знаю, що цей клуб належить холдингу City Football Group. Цей факт не може не тішити, адже я розумію, наскільки це серйозна структура, яка приділяє увагу кожній деталі. А як всі знають, дрібниць у футболі не буває. City Football Group вміє і може розвивати молодих гравців та виводити їх на високий рівень.

Я дуже сподіваюсь і вірю в те, що «Труа» таки підвищиться у класі. Це дійсно вже топ-рівень. Напевно, мрія кожного футболіста пограти у такому чемпіонаті, відчути, так би мовити, запах великого футболу. Прагну нарешті пережити ці емоції. Зараз працюю дуже наполегливо, аби не загубитися на тому рівні. Дуже хочу допомагати своїй команді якісною грою та забитими м’ячами…».

А ще завдяки відео в «Ютубі» він зміг поринути у віртуальну подорож однойменним містечком Труа, де буде  мешкати.

«Труа – невеличке туристичне містечко. Воно досить красиве. До Парижу їхати близько 170 кілометрів. Це не дуже велика відстань, тому на вихідних можна буде мандрувати  до столиці Франції».

Взимку у футбольній спільноті завзято обговорювали трансфер хлопця до бельгійського «Андерлехту». Микола навіть пройшов там медогляд. Ми про це теж розповідали. Однак, чому на цьому все й закінчилось, футболіст також прокоментував.

«Якщо бути відвертим, то все йшло до того, що я підпишу контракт саме з «Андерлехтом». Майже все вже було погоджено. Все ж в останню мить не дійшли до певної згоди. Також клуб «Труа» втрутився у перемовини. І саме з французькою командою я підписав контракт.

Важливу роль у перемовинах відіграло керівництво «Руху». Я багато розмовляв із Президентом клубу Григорієм Козловським. Відчував, що у клубі прагнуть зробити для мене все якнайкраще. Дякую їм за це. Мені ніхто не нав’язував свою позицію, мовляв, ось так і не інакше. Ми разом зважили всі «за» та «проти» і дійшли спільного знаменника. Відтак, «Труа» – це і мій вибір в першу чергу.

Насправді, дуже приємно відчувати, що за тебе клубу заплатили немалі кошти за мірками України. Це означає, що я чогось таки вартую у свої 19 років. Безмежно вдячний Президенту «Руху» за те, що він повірив у мене з перших днів мого перебування в клубі…».

Зараз Микола багато уваги приділяє вдосконаленню англійської мови, займається з викладачем. Каже, що для нього  найголовніша ціль у футболі – насолоджуватись від самого процесу та ігор.

«Потрібно бути найкращим у своїй справі, аби досягти висот. Із впевненістю наголошую, що футбол – це моє життя. Стараюсь максимально реалізувати свій потенціал, щоб подивитися, наскільки далеко я можу зайти. Попереду в моєму житті надзвичайно важливий період».

А серед мрій – колись зіграти за головну команду України.

«Це одна із моїх головних цілей, яку я ставлю перед собою. Зроблю все, щоб цього досягнути. Одягнути футболку національної збірної України – велика честь і відповідальність. До цього потрібно бути готовим. Як на мене, це найголовніша команда в житті кожного українця».

Що ж бажаємо успіхів нашому земляку у великому футболі. Хай його мрії та цілі неодмінно стануть реальністю.

Підготувала Леся Кондратик

за матеріалами медіацентру  команди «Рух».

Немає коментарів:

Дописати коментар