пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

 



ДЕПУТАТИ СТВОРИЛИ СІМ ЦЕНТРІВ КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ ТА СПОРТУ

 

У четвер, 25 березня, відбулося пленарне засідання сьомої сесії міської ради восьмого скликання. У ньому взяли участь 24 депутати. На розгляд виносилося близько чотирьох десятків питань. Йшлося, зокрема, про те, що завжди в ціні: гроші, майно та землю. Саме земельні питання становили левову частку, їх розглянули більше 20-ти.

 

З-поміж найбільш цікавих для читачів газети, гадаємо, будуть депутатські рішення щодо наповнення та розподілу нашої загальної міської скарбниці. Які ж передбачено в бюджетних питаннях зміни? Всього цього разу розподіляли більше 1 млн. грн. Зокрема, 238 тис. грн. екологічного податку й спрямовуються на видатки екологічного характеру (з-поміж іншого - оснащення дамби в селі Заслуччя), передбачено також кошти на фінансування інклюзивно-ресурсного центру (в т.ч. і за рахунок субвенції з Миляцької сільської ради в сумі 26 тис. грн.), 120 тис. грн. – спрямовується на фінансування програми розвитку житлово-комунального господарства як відшкодування різниці між розміром тарифу і фактичної ціни надання послуг з водопостачання тощо.

Депутати також прийняли в комунальну власність міської ради приміщення та майно, що перебувало на балансі колишнього відділу культури, молоді та спорту, управління соціального захисту населення, методичного кабінету, Озерського ДНЗ.

Одним із найбільш обоворюваних на сесії було питання щодо створення центрів культури, туризму та спорту. Всього тепер у власності міської ради буде 30 закладів культури (29 сільських клубів та будинків культури і один міський). На їх базі планується створити сім центрів культури, туризму та спорту – по одному в кожному старостинському окрузі. В цих центрах працюватиме по чотири-п’ять чоловік. Наразі не стоїть питання про закриття закладів галузі в якомусь населеному пункті. Однак, тепер їх працівники організовуватимуть всі заходи спільно і максимально узгоджено. Осередки центрів вирішили розмістити в таких населених пунктах: Залужжя, Колки, Сварицевичі, Орв’яниця, Трипутні, Селець, Осова. Саме щодо цього й виникли поміж депутатів суперечки. Наприклад, депутат Оксана Кондратюк пропонувала замість Сельця осередком центру зробити Крупове, оскільки саме там - колиска поліського ткацтва, а депутат Андрій Кулик – вважав, що Соломіївка більш заслуговує на осередок центру, ніж Орв’яниця. Однак, все ж, осередки центрів залишили без змін. А от наскільки життєспроможним виявиться такий варіант організації змістовного дозвілля, покаже час. «Наша самоціль – не скорочення в галузі культури, а наповнення її новим змістом. Хочеться не тільки привнести сюди щось нове, а й відродити ті хороші традиції, які вже почали втрачати. Візьмемо хоча б ті ж «зелені» садиби та місцеві туристичні маршрути», - зазначила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Ніна Стасюк. Хочеться вірити, що так воно й станеться.

Народні обранці також переформатували декілька вже попередньо прийнятих своїх програм, внісши до них зміни: військово-патріотичного виховання та підготовки молоді до служби в Збройних Силах України, житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища.

Щодо земельних питань, то в основному затверджували проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок під будівництво, ведення особистого селянського господарства в межах або поза межами населених пунктів, технічні документації на ділянки, землі відводилися в оренду або вносилися зміни у вже діючі договори оренди і т.п. Як я вже зазначила, всього цього разу було розглянуто 21 земельне питання.

Також на сесію, з ініціативи фракції «Європейської Солідарності», виносилося звернення до Президента та уряду. Цього разу щодо ситуації з вакцинацію  від COVID-19, а також щодо створення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та завдання шкоди національним інтересам України. Однак депутати не підтримали цю пропозицію. Тільки четверо проголосували «за», дев’ятнадцять були «проти».

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар