пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

 






БЕЗПЕЧНЕ ДОВКІЛЛЯ – ТУРБОТА СПІЛЬНА

У народі кажуть: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Цей вислів відомий чи не всім, але чи всі ми не смітимо, щоб було чисто? Наші волонтери від чистоти переконані, що наставляти громади міста і сіл дотримуватися базових правил, щоб зберегти довкілля, мали б починаючи з родин, шкіл, дитячих садочків. Тож наші педагоги власним прикладом закликають земляків наслідувати їх.

Тим паче День довкілля, який Україна відзначає щороку в третю суботу квітня, – це тільки привід голосніше про це сказати й нагадати: людство має берегти й поважати природу, навколишній світ і, щонайменше, прибирати за собою. Адже наше село, селище чи місто – наш дім, де живе не тільки тіло, а й душа. Особливо важливо це напередодні великого свята – Великодня.

Про гарну ініціативу розповів наш постійний дописувач Анатолій Серко, директор місцевої школи з Озерська.

«Днями, завдяки педагогам, обслуговуючому персоналу та випускникам школи минулих років (18 чол.), вдалося навести порядок в урочищі «Рівця», що навколо перлини нашого Полісся – озера «Озерське». Також нещодавно разом із кількома односельчанами нарешті ліквідували ожинниково-чагарниковий смітник на вулиці Шкільній. Приємно спостерігати за діями багатьох озерчан, які наводять лад у своїх господарствах, аби село ставало все привабливішим і сучаснішим. Але є проблеми із покинутими домогосподарствами, оскільки родичі померлих власників не хочуть бодай раз в рік полагодити огорожу чи вивезти сміття. Дякую працівникам Озерської філії за підтримку цієї великої, але не завжди вдячної справи, молоді села та моїм випускникам, а також старості Степану Гольцу, який теж підтримав нас своєю участю. Багато роботи зроблено, проте ще чимало треба зробити. Усі маємо пам’ятати, що Озерськ – унікальний куточок України: без дороги, без мобільного зв’язку, без Інтернету, зате із прекрасними щирими працелюбними жителями та неймовірно багатою природою. Бережімо все це і будьте здорові!».

 * * *

Толока з наведення порядку пройшла і в Колках. Про це розповів депутат районної ради, директор Заслуцької школи Станіслав Рожко. «На заклик старости Наталії Жакун організувати суботник у селі Колки, відгукнулось багато односельців. Прибрано стихійні сміттєзвалища, завезений пісок на проблемні ділянки дороги. Дякуємо, хто відгукнувся».

  * * * 

А в лісових господарствах краю стартували лісокультурні кампанії.  За сприяння  обох лісгоспів до акції Держлісагенства «Створюємо ліси разом» долучилися вчителі та школярі місцевих загальноосвітніх шкіл, небайдужа громадськість. Для виконання запланованих робіт підприємство забезпечено в повному обсязі садивним матеріалом.

Тож віриться, що гуртом всі запроектовані роботи з лісовідновлення будуть проведені в кращі агротехнічні терміни.

 * * *

Працівники ДП «Дубровицький лісгосп» в рамках акції на базі Дубровицького лісництва провели змістовну екскурсію для учнів Мочулищенської школи.

Юні помічники лісівників мали змогу ознайомитись з повним циклом заготівлі і переробки насіння, процесом вирощування садивного матеріалу, що використовується для посадки лісових культур та озеленення.

Головним завданням екскурсії було поширення знань про ліси та виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

 

Підготувала Людмила РОДІНА.

 




Дубровицькі свободівці напередодні великодніх свят впорядкували братське поховання вояків УПА на сільському кладовищі с. Грані та в урочищі Крушини за с. Трипутні, де поховані понад 100 вояків УПА, котрі загинули навесні 1946 року в бою з військами НКВС. На хрести пов’язали синьо-жовті стрічки.

Слава Україні! Слава Героям УПА!

Немає коментарів:

Дописати коментар