пʼятницю, 16 квітня 2021 р.































 

ДУБРОВИЧЧИНА ПОПОВНИЛА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО ДВАНАДЦЯТЬМА ПРИЗОВНИКАМИ

7 квітня у Дубровицькому районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки – перша відправка призовників на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Тепер вона проходила у більш розширеному форматі. Приємно, що долучилися до неї очільники громад та волонтери.

 

При цьому призов вже вкотре відбувається в умовах дотримання обмежень, пов’язаних із недопущенням розповсюдження коронавірусної інфекції.

Військовий комісар Олександр Ярмошевич насамперед подякував хлопцям за свідому громадянську позицію, а їх батькам – за гідне виховання синів. Олександр Вікторович зазначив, що армія – це завжди хороша школа, місце, де пізнаються справжні друзі, формуються справжні чоловічі якості, які стануть в нагоді потім в цивільному житті. Особливістю цьогорічного призову є те, що вперше юнаки будуть відправлятися безпосередньо до військових частин, а не в навчальні центри. Він наголосив, що жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в зоні проведення ООС не залучається. Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, для тих, хто має вищу освіту та ступінь магістра, цей термін складає 12 місяців.

З важливою подією у житті привітали новообранців також Дубровицький міський голова Богдан Микульський, Миляцький сільський голова Федір Хлебович та депутат Дубровицької міської ради, волонтер Світлана Правник. Богдан Михайлович як людина військова в напутньому слові до майбутніх солдатів акцентував, що гордий за наш край. Адже таким контингентом, як відправляє до війська Дубровиця, можна тільки пишатися. А ще, зазначив колишній військовий офіцер, полковник у відставці, не треба боятися армії, бо вона як велике братство. З часом служба в ній згадується як один з кращих моментів.  Всі бажали юнакам гарної та легкої служби, добра та щастя у житті. Традиційно, майбутніх солдатів благословив благочинний УПЦ, настоятель Свято-Різдвобогородичної церкви м. Дубровиця Данило Ковташ. Після спільної молитви на добру службу він подарував кожному з юнаків натільний хрестик. Невеличкі подарунки вручили їм й Світлана Правник та Миляцький сільський голова Федір Хлебович.

Цього разу з плацу Дубровицького РТЦК та СП до обласного збірного пункту відправлено 12 наших призовників (6 – з Дубровицької громади, 5 – з Миляцької, 1 – з Висоцької). Ми також бажаємо хлопцям з гідністю нести почесне звання воїна-захисника, бути сильними, мужніми і витривалими, пам’ятати, що вдома на них завжди чекають не тільки родина, а й всі земляки. Нехай для кожного армійська служба стане гарною життєвою школою, збагатить безцінним досвідом і надійними друзями!

 

Людмила РОДІНА.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар