пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

 


Справжній скарб для надбання і збереження здоров’я

(Цю просту й доступну методику запропонував до уваги наших читачів наш постійний передплатник із Колок. Порадив кожному по можливості робити зранку повноцінну зарядку. а для тих, хто не може налаштуватися на неї, стане в нагоді «гімнастика для лінивих», яку можна робити, не встаючи із постелі).

 

Гіпертоніки, люди, що страждають від шуму в голові та вухах, а також ті, у кого катаракта, глаукома і поганий слух. Спробуйте, і уже через тиждень ви побачите зміни у своєму організмі. Почнемо…

Прокинулись? Не відкриваючи очей, потягніться із задоволенням до хрусту всього тіла. Потягуючись, повертайтесь на правий, а потім на лівий бік. Розслабтесь. Праву долоню покладіть на лоб, а мізинець - на повіки. Повертайте головою вліво-вправо (ніби проговорюєте «ні-ні-ні»). Мізинцем масажуємо повіки (іде лікування катаракти, глаукоми і шийного остеохондрозу), 20 таких поворотів достатньо.

Покладіть пальці на закриті очі і зробіть 12-15 притискань, відкрийте очі і часто-часто проморгайте.

Долоні приложіть до вух. Великі пальці закладіть за вуха, долоні на вушній раковині та проведіть долонями зверху-вниз так, щоб великі пальці добре терли завушну частину голови, а долонями рухайте по всій вушній раковині. І так робіть 15-20 разів, щоб ваші вуха «запалали». Що це дає? По-перше, це запобігає зморшкам, по-друге, у вушній раковині у нас «знаходиться» весь організм, тут понад 150 активних точок, що запускають організм до здоров’я. Ці вправи посилюють дію лицевого нерва, покращують зір, слух, укріплюють зуби, поліпшують пам’ять, позбавляють від шуму в голові, поліпшують циркуляцію крові у скроневій частині голови і знімають головні болі.

Покладіть вказівні пальці на бугорок, що розміщений перед вушною раковиною. Притисніть і відпустіть його 21 раз. Це збільшить циркуляцію крові і зніме головний біль, позбавить хронічного кашлю, головокружіння, понизить артеріальний тиск.

Тильним боком зігнутих великих пальців помасажуйте очні яблука: 10 разів за часовою стрілкою та 10 – проти неї, а потім часто-часто проморгайте. Що це дає? Поліпшує зір, заспокоює нервову систему, поліпшує сон, збільшує циркуляцію крові, а значить, лікує вегето-судинну дистонію, знімає головні болі і головокружіння.

Зігнутими долонями охопіть шию спереду і ззаду, зробіть 20 рухів – туди-сюди. Це поліпшує обмінні процеси в організмі, регулює роботу щитовидної і вилочкової залоз, покращує кровообіг, поліпшує роботу внутрішніх органів.

Праву долоню покладіть на голий живіт, ліву – зверху на праву та робіть кругові рухи за часовою стрілкою 30 разів, але так, щоб живіт переміщувався рівномірно. Це залежить від переміщення долоні. Покращується циркуляція крові, процес всмоктування їжі, позбавляє від запорів, колітів, застійних явищ в печінці та жовчному міхурі, людина позбувається від дискінезії жовчовивідних шляхів. Ця вправа допомагає позбутися від надмірного жиру на животі, покращує загальний обмін речовин, понижує цукор в крові, лікує хворобу ЖКТ та печінки.

Лежачи на спині, зігніть ноги в колінах, енергетично підтягуйте їх до грудей, притисніть ногу долонями, одночасно старайтеся вдарити п’яткою по сідницях, а потім випростайте, так ніби відбивайте м’яча. І так робіть 12-15 разів кожною ногою. Добра робота кишківника забезпечена, а колінні суглоби стануть як новенькі. Ця вправа позбавить вас від деформуючого артрозу колінних суглобів, покращує кровообіг не тільки в нижніх кінцівках, але і внизу живота, стимулює зменшення зайвої ваги та жиру на животі.

Зробіть рухи ногами як при їзді на ровері (10-12 разів).

Сядьте на ліжку, ноги опустіть на підлогу. Ліву стопу покладіть на праву, рухайте нею зверху-вниз, масажуючи звід стопи 10-12 разів, а потім поміняєте рухи стоп. Ця вправа дуже корисна для подагриків, при болі в суглобах, регулює роботу серця, поліпшує кровообіг у нижніх кінцівках, що дуже корисно при атеросклерозі і ендартериті нижніх кінцівок, корисно при ревматизмі і поліартриті.

Сидячи зробіть замок із пальців обох рук, покладіть їх на затилок та масажуйте його рухами вверх-вниз, вліво-вправо по 10-12 разів. Це покращує кровообіг шляхом збудження кори головного мозку, допомагає позбутися від шуму у вухах і голові, головних болів, запобігає інсультам та інфарктам, позбавляє від атеросклерозу судин головного мозку, запаморочення.

Зробіть нахили голови до плеча вліво-вправо, кругові рухи головою 10-12 разів в кожен бік. Покивайте головою вперед, ніби падає крапля води. Підніміться на носки і опустіться на п’ятки – струсіть все тіло цим рухом стільки разів, скільки вам років. Оптимізм вам на весь день забезпечений!

Поплескайте в долоні обов’язково не менше 15-20 разів, потріть їх так, щоб вони «загорілися» і струсіть три рази.

От і все! Як тільки ви вивчите ці вправи, то побачите, як просто бути здоровими. Це займе всього 15 хвилин. Будьте завжди усміхненими та щасливими! Не забудьте, прокинувшись, подякувати Богу за ніч, що минула і новий день. Побажайте процвітання нашій Землі та Україні, і ви помітите, як всі ми станемо жити краще!

Лариса ЛИНКЕВИЧ, м. Теплогорськ.

 

Передрук з газети «Бабушка», 2007 р.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар