пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

 



Спортивну залу у Золотому добудують

 

І це буде зроблено цьогоріч. Про це розповів депутат обласної ради Віталій Сухович. 11 березня на сесії обласної ради на добудову спортивної зали у Золотому було виділено 680 тисяч гривень.

Як підкреслив Віталій Миколайович, це питання могло бути вирішене ще минулого року. Як відомо, багато коштів минулого року, які мали б піти на потреби місцевих громад, було переспрямовано на коронавірусні потреби.

Питання добудови спортивної зали у Віталія Миколайовича було одним із пріоритетних у черговості вирішення. На початку березня Віталій Сухович ще раз озвучив цю проблему перед обласною радою у депутатському запиті.

Нагадаю, що у грудні 2017 року розпочалося будівництво спортивного залу для учнів Золотинської гімназії. Спортивна зала – необхідність передусім для навчального закладу. Коли тут зводили нову гарну школу, спортзал не передбачили. Зможе тут займатися спортом і сільська молодь.

Актуальність проєкту полягає в реалізації сучасних підходів до розвитку фізкультури і спорту; максимальної реалізації здібностей обдарованої молоді у дитячо-юнацькому спорті, спорті вищих досягнень та виховання її в дусі олімпізму; популяризації здорового способу життя серед учнів школи та активної молоді села; залучення спортивних споруд для фізичної реабілітації та занять спортом; широких верств населення для масового спорту.

Протягом останніх років зберігається стійка тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, обумовлена впливом різних негативних факторів соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру.

В Золотинській гімназії навчається 109 учнів. Це один з найчисельніших навчальних закладів колишнього Дубровицького району. На жаль, у ньому відсутні спортивна та актова зали, що не дає змоги учням повноцінно отримувати освітні послуги та проводити змістовне дозвілля. Побудова спортивної зали вирішить низку проблем. Для Золотинської гімназії спортивна зала дасть змогу проводити уроки фізкультури та спортивні заходи відповідно до всіх чинних вимог.

Наявне приміщення використовуватиметься для проведення культурно-масових заходів учнями школи та жителями села, для занять спортом молоді с. Золоте, проведення адміністративних заходів (сходу села, зборів громадян та ін., бо в селі немає сільського клубу). Проведення оздоровчої та реабілітаційної діяльності для учасників АТО.

Замовник будівництва – Висоцька сільська рада.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар