пʼятницю, 6 липня 2018 р.



Микола Адамчук став почесним громадянином Дубровиці

На минулій сесії міської ради було вирішено присвоїти звання «Почесний громадянин міста Дубровиці» заслуженому працівнику культури Миколі Миколайовичу Адамчуку за особливий внесок у розвиток культурного життя міста. Нагадаю, що Микола Миколайович вже кілька років у районному будинку культури організовує у Дубровиці з нагоди Дня міста творчі зустрічі з іменитими дубровичанами. Вихідці нашого краю їдуть звідусіль, щоб поспілкуватися з своїми земляками, розповісти про своє життя і успіхи, поділитися думками про сьогодення. Отож, група творчих дубровичан звернулася у міську раду з клопотанням присвоїти це звання Миколі Адамчуку, уродженцю Дубровиці, який нині мешкає на Львівщині, але залишається небайдужим до життя міста, зокрема його культурно-просвітницького життя. Микола Миколайович тринадцятий, хто удостоєний цього звання у нашому райцентрі.
Нагадаю, що у серпні 2005 року депутати Дубровицької міської ради присвоїли це звання 12 землякам за визначні заслуги у соціально-економічному та культурному розвитку Дубровиці, активну громадську діяльність. У той час це звання отримали Георгій Харпак (посмертно) лауреат Нобелівської премії у галузі ядерної фізики, Степанюк Петро Наумович, музикант-аматор, відроджувач народного фольклору, Руднік Анатолій Матвійович, за сприяння у проведенні газової магістралі у Дубровиці, Ляхович Микола Петрович, за активну участь у боротьбі за незалежність України, Попенко Василь Павлович, місцевий історик-краєзнавець, за активну участь у пошуковій роботі та написанні історії Дубровиці, Максименко Юрій Федорович, місцевий історик-краєзнавець, Бруяка Олександр Леонідович, за активну участь у пошуковій роботі у написанні історії Дубровиці, Юзва Галина Миколаївна, заслужений учитель України, за активну участь у вихованні підростаючого покоління, Башинський Дмитро Сергійович, за активну участь у збереженні релігійної святині міста, церкви Різдва Богородиці, Костюк Олександр Власович, лікар-травматолог, колишній депутат Верховної ради України, за активне сприяння надання пільг населенню, постраждалому внаслідок аварії на ЧАЕС, Чернюк Леонід Георгійович, ветеран війни, пенсіонер лісового господарства, за примноження та збереження лісового фонду, Кренько Федір Іванович, педагог, художній керівник, за активну участь у вихованні підростаючого покоління.
Нагадаю, що звання Почесний громадянин міста присвоюється на сесії міської ради після письмового клопотання людей, які звертаються з проханням розглянути кандидатуру у своєму поданні, аргументуючи свою думку.

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар