пʼятницю, 6 липня 2018 р.


Щастя – це спілкування
з добрими людьми

Так вважає шанований Федір Іванович Кренько, якому 8 червня виповнилося 91. Це два рази по 45 і ще трішки. А взагалі ж, за словами іменинника, він почувається дуже молодо.
– Мене оточують дуже хороші люди, – каже Федір Іванович, – отож їх позитив додає мені гарного настрою і здоров’я. Я щиро люблю Дубровицю і своїх земляків, бо кожен з нас має в душі свою іскру.
А душа Федора Івановича завжди була наповнена світлом. За шістдесят років педагогічної праці Вчитель провів дорогою пошуку і знань тисячі місцевих дітей, плекав у них не лише боже обдарування, а й найкращі душевні якості. I робив це найперше з допомогою власного життєвого прикладу.
Відмінник народної освіти, почесний громадянин Дубровиці, підполковник у відставці Федір Іванович Кренько мешкає майже в центрі міста. У зеленому мальовничому куточку ветеран праці вирощує городину і квіти, зустрічає друзів в своїй оселі, читає багато газет, ходить до храму Божого… Кожен день починається у Федора Івановича з комплексу фізичних вправ, він вживає зубок часнику натщесерце і п’є талу воду. Але найголовніший секрет довголіття Федора Івановича – це все ж любов до життя і людей. Найгарнішим створінням на Землі педагог називає Жінку: Жінку-кохану, Жінку-маму, Жінку-бабусю, сестру, подругу. Про це розказав нам, як прийшли вітати з міським головою Богданом Микульським та секретарем виконкому Оксаною Краглевич. Богдан Михайлович сказав, що педагог-іменинник – це ціла епоха в житті Дубровиці, гордимося, що маємо такого шанованого земляка. Оксана Вікторівна щиро вітала іменинника і зазначила, що у серці всіх учнів живуть найтепліші спогади і думки про свого Вчителя. В іменинний день багато людей привітали Федора Івановича з Днем народження, серед них і шанований танцювальний колектив (люди різних поколінь і професій), який представляв творчість знаного митця на сцені навіть минулого року.
Сімнадцятилітній Федір Кренько, старший брат з багатодітної родини (годувальник, бо батька не стало рано), у жовтні 1944 року був призваний на фронт і за призначенням направлений в Марійську СРСР на курси радіо-розвідника. Воював на першому Дакелосхідному фронті. Служив до 1951 року. Багато нагород отримав за свою військову службу ветеран вже і у мирний час. Федір Іванович щиро зичить, щоб наші українські сини повернулися здоровими додому зі Сходу, працювали на рідній землі, створювали родини, щоб Україна була мирною і єдиною. Дай Боже, щоб 91-річний іменник побачив свою мрію, якнайшвидше втіленою у життя!
Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар