пʼятницю, 6 липня 2018 р.

ХРАМОВЕ СВЯТО У КОСТЕЛІ:
БОГОЛЮБОВ І МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ

24 червня релігійна громада парафії Іоанна Хрестителя римо-католицької церкви Дубровиці відзначила своє храмове свято. Високодуховно, урочисто, світло, щиро було цього дня у храмі. До католицької громади нашого міста приєдналися прихожани-католики із сусідніх районів, міський голова Богдан Микульський, секретар виконкому міськради Оксана Краглевич, начальник управління освіти, молоді і спорту Ніна Стасюк, начальник відділу культури і туризму РДА Наталія Мозоль, військовий комісар Анатолій Білаш, наші шановані захисники Вадим Дубінець та Богдан Максименко. Було у костелі чимало дітей та молоді.

З нагоди храмового свята був організований міжнародний велопробіг, у якому взяли участь українці та поляки. Настоятель храму Владислав Лукасевич також прибув на свято на велосипеді. Запашним короваєм і з щирими віншуваннями зустріли спортсменів на території костелу господарі.
Головна подія свята – урочисте богослужіння в костелі Іоанна Хрестителя. Ксьондз Владислав Лукасевич, отець Анджей Вальчук спільно з релігійною громадою молилися за мир в Україні, за єднання, Дубровицю і її жителів. Дуже приємно, що на свято прибув о. Василь Плахотка, представник Луцької дієцесії римо-католицької церкви, який сказав незабутнє духовне слово про Іоанна Хрестителя. Зокрема він наголосив: «Постать Йоанна Хрестителя дуже важлива в історії Спасіння. Він – той, хто готував дорогу для Господа Ісуса, перш ніж Спаситель сам розпочав свою місію. Зараз Церква є «Йоаном Хрестителем» для сучасного світу, бо готує світ до другого  пришестя Господа».
Нагадаємо, що костел Іоанна Хрестителя – найстаріша архітектурна пам’ятка міста, яка має національне значення. Костел збудований на поч. XVIІI ст. в стилі рококо. Храмове свято відзначаємо в день народження Іоанна Хрестителя, життя якого – це безперервний ланцюг жертви й покути. Триває реставрація зовнішнього фасаду храму.
Приємно, що цього дня разом з дубровичанами молився уродженець нашого міста Юрій Кубіца з Польщі, який приїхав до Дубровиці зі своїми синами. Він народився і виріс тут, жив на вулиці Глинній. Як закінчив 5-й клас, то родина Юрія переїхала до Сарн, а у 1945 році емігрувала до Польщі. Пана Юрія хрестили у нашому костелі, отож храм для нього дуже дороге для серця місце. У свій час родина шанованого поляка подарувала костелу дзвін. Кожен приїзд до нашого міста для поважного сина поліської землі дуже хвилююча подія.
Невелика громада католиків у районі, але дружня і згуртована. Храмове свято підготоване гарно, продумано, урочисто. Відчувається, що костел і віра для прихожан - це справа душі та серця. Приємно, що чільне місце на духовному святі було відведене високодуховним словам про мир, про наших захисників та їх родини. Просимо всі у Бога нашій рідній землі спокою і добра, мирного блакитного неба. Завершилося храмове свята урочистим виконанням «Молитви за Україну».
Люба КЛІМЧУК.






Немає коментарів:

Дописати коментар