пʼятницю, 6 липня 2018 р.


Відкриття стадіону: ЯСКРАВі враження та емоції
Патріотично, феєрично, цікаво пройшло відкриття 1 червня Народного стадіону поруч з Дубровицьким НВК. Чудовий спортивний проект, створений з метою пропаганди здорового способу життя, розвитку спорту для школярів, згуртував довкола себе багато людей. А свято відкриття стадіону побачили не лише українці, а й білоруси, які приїхали цього дня на змагання. Володимир Кушнір – директор ліцею, який був ініціатором проекту, зробив з колективом закладу все можливе, щоб церемонія відкриття пройшла на «ура». Особливим цей день зробив Василь Петрович Яніцький, бо запросив на відкриття стадіону одного з найкращих півзахисників київського «Динамо» та збірної СРСР Василя Раца. До речі, благодійний фонд Василя Яніцького «Наш край» став спонсором міжнародного футбольного турніру «Перлина Полісся», а також самої церемонії відкриття. У спілкуванні з юними футболістами та їх наставниками Василь Петрович зазначив, що розвиток дитячого спорту – це здорове майбутнє України.
Депутат обласної ради Віталій Сухович, який всіляко підтримував будівництво стадіону і щиро вболівав за цей проект, зазначив, що юні спортсмени Дубровиччини мають гарний потенціал, бо є у районі гарні тренери і талановиті діти.
Багатьох знаних людей, окрім Василя Петровича та Віталія Миколайовича, згадав у подячному слові директор ліцею Володимир Кушнір. Долучилися до втілення проекту в життя лісові господарства, «Дубровицький молодіжний альянс», Микола Голяка, Валерій Салюта, Віктор Гумен, Алла Яцковець, Ніна Стасюк та багато інших хороших людей не залишилися осторонь будівництва стадіону. Підтримали проект Дубровицька міська рада, Селецька й Берестівська сільради. Всім звучали вдячні слова від дирекції закладу. А скільки енергії вклали в Народний стадіон працівники ліцею? Хіба це можна виміряти? Як результат – гарне поле, глядацькі трибуни, душові, роздягалки. Сучасно, комфортно, продумано.
А все ж церемонію відкриття треба було бачити. Звучав гімн України та Білорусі, майоріли прапори обох держав. Вибігали на поле міцні і натреновані хлопчики-футболісти, зіграла збірна спонсорів-благодійників. Зрештою, м’яч у ворота Володимира Кушніра забив Василь Рац.
Хочу висловити великий респект тренеру Роману Стрибулевичу і юним футболістам «Юніора», адже вони змагалися у такий особливий момент! Сказала Романові перед початком змагань, що ми всі очікуємо від наших земляків перемоги і бажаємо її! На плечі тренера і цих діток впала величезна відповідальність – не підвести Дубровицю, рідний ліцей, шанованих меценатів, зрештою всю Україну на міжнародних змаганнях. Діти – молодці, цей спортивний і моральний тягар витримали, стали переможцями турніру. А загальний результат такий: ІІ місце – «Ізотоп» (Вараш), ІІІ місце - СДЮШОР (Лунінець). За активну участь нагороджені команди ДЮСШ (Столін) та «Случ» (Березне).
Звертаючись до молоді, Василь Яніцький сказав: «Мої молоді друзі! Візьміть собі за правило починати новий тиждень не із понеділка, а зі спорту. Саме спорт формує в людині такі якості, як сила волі, працьовитість, дисциплінованість».  Спорт – це здоров’я нації.
Люба КЛІМЧУК.
Дубровиця поповнилася
ще одним дитячим майданчиком
Напередодні Міжнародного дня захисту дітей у Дубровиці відкрили ще один дитячий майданчик. Він розташувався по вулиці Залізничній, біля будинку, де проживають родини правоохоронців. У свій час держава викупила будівлю у колишнього БМУ і надала квартири працівникам поліції. Особливість цього житла полягає в тому, що воно знаходиться дуже відрізано від інших будинків у районі залізничної станції, біля самісінького переїзду. Обабіч лісова посадка. Отож дуже важливо, щоб діти у дворі мали свій оазис для відпочинку. Одне слово, були в безпеці.
Саме про це наголошували на сьогоднішній зустрічі з батьками та маленькими мешканцями будинку міський голова Богдан Микульський, секретар виконкому Оксана Краглевич, депутат районної ради Юрій Лосік.
Юрій Євгенійович пригадав, як батьки дружньо звернулися до нього з проханням «окультурити» двір елементами дитячого майданчика. Депутат спільно з командою міської ради це прохання виконали. До діток в переддень свята приїхали з солодощами, щоб привітати, як годиться.
Особливо помпезною зустріч не була, розмова пройшла в атмосфері дружелюбності і взаєморозуміння. У будинку живуть прекрасні молоді родини, які стали ближче, аніж просто сусідами. Відрізаність від решти території міста зробила їх одною родиною, у якої і радість спільна, і проблеми діляться на всіх. Мами щиро дякували за такий доречний подарунок для їх дітей!
Було приємно поговорити з дубровичанами цього мікрорайону про життя загалом. Поспілкуватися з дітками про канікули і дозвілля.
Хай буде гамірно тут дітворі, щоб росли здоровими сини і доньки, і, звісно, народжувалися ще діточки і у цьому будинку, і у нашій Дубровиці взагалі!
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар