пʼятницю, 6 липня 2018 р.


Обдаровані діти – майбутнє України
Минулого тижня у районному будинку культури пройшло свято «Надія Дубровиччини-2018». Учні нашого району гідно представили район на різних рівнях та вкотре досягли інтелектуальних і творчих вершин. Отож було вшановано їх інтелект, гордість і талант. Винуватцями торжества стали переможці та призери обласних та всеукраїнських змагань, конкурсів, олімпіад, діти, що формують інтелектуальний та творчий потенціал Дубровицького району. Пройшло свято за фінансової підтримки і сприяння народного депутата Василя Яніцького.
У фойє районного будинку культури діяла чудова виставка робіт вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва та технічної творчості ЦПО. Дуже креативні і цікаві роботи представили вихованці закладу та керівники гуртків.
У рамках проведення районного фестивалю «Надія Дубровиччини» відбулося вручення іменної премії Василя Яніцького «Інтелект-2018»: за вагомі показники в освоєнні навчальних дисциплін шкільної програми, за високі результати, отримані на олімпіадах та конкурсах.
Цього року Оксана Слободзян вручила ці дипломи Марії Годунко (Колківський НВК), Аллі Нікодімовій (Селецький НВК); Юлії Кохан (Дубровицький НВК «Ліцей-школа»). «Нехай ця заслужена нагорода стане першим стартовим капіталом на шляху майбутніх наукових і творчих злетів у житті», – таке побажання лауреатам премії «Інтелект-2018» висловловив Василь Яніцький.
Премії голови районної державної адміністрації та голови районної ради в номінації «Інтелектуали ХХІ століття» вручили Микола Кохно та Микола Кухарець. Вони побажали нашим юним землякам нових злетів у їх навчанні та творчості. Цього дня кращі учні району були нагороджені і преміями обласних депутатів Миколи Лобчука та Віталія Суховича. Микола Іванович на сцені щиро тиснув руки всім відзначеним дітям і передав найтепліші вітання від Віталія Миколайовича.
Нагородження переможців у номінаціях «Лідер» та «Творча обдарованість» провели міський голова Богдан Микульський, голова Висоцької ОТГ Людмила Гура, голова Миляцької ОТГ Федір Хлебович. Кожен з них підібрав особливі слова для вшанування наших розумників.
А зараз трішки детальніше про окремі номінації. Цьогорічними «Вундеркіндами» стали: Марія Годунко (11 клас) – Колківський НВК, Олег Лисенко (11 клас) – Дубровицька ЗОШ № 2.
Номінацію «Гордість Дубровиччини-2018» представили: Анна Лясковець (11 клас) – Дубровицький НВК «Ліцей-школа», Максим Янковський (11 клас) – Дубровицький НВК «Ліцей-школа», Поліна Мельник (1 клас) – Велюнський НВК. Нагороди вручили заступник начальника управління освіти, молоді та спорту Дубровицької РДА Ольга Чернюк та керівник райметодкабінету Тетяна Таборовець.
За високий рівень виховання дітей, батьківську підтримку, створення умов для розвитку їх інтелектуальних та творчих здібностей, формування високих моральних якостей  та активної громадянської позиції, за партнерство у справі навчання та виховання дітей управління освіти, молоді та спорту Дубровицької районної державної адміністрації оголосило подяки: Годунко Валентині Миронівні (Колківський НВК); Лисенку Сергію Івановичу та Лисенко Ліліані Василівні (Дубровицька ЗОШ № 2); Лясковцю Ігорю Федоровичу та Лясковець Світлані Петрівні (Дубровицький НВК «Ліцей-школа»); Янковському Павлу Йосиповичу та Янковській Вікторії Григорівні (Дубровицький НВК «Ліцей-школа»); Мельнику Петру Кириловичу та Мельник Наталії Миколаївні (Велюнський НВК).
За результатами рейтингу участі у всіх етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН, нагороду у номінації «Суперзаклад» отримав директор Дубровицького НВК «Ліцей-школа» Володимир Кушнір (45 призових місць в конкурсах обласного та всеукраїнського рівнів, з них 11 – МАН, 13 – обласні олімпіади, 1 – обласний турнір, перемоги в екологічних та творчих конкурсах всеукраїнського рівня).
Серед закладів І-ІІІ ступенів, за результатами рейтингу участі у всіх етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН, було нагороджено директора Дубровицької ЗОШ № 2 Клюйко Валентину Миколаївну (11 призових місць у конкурсах обласного та всеукраїнського рівнів, з них 2 – обласних та 1 всеукраїнський конкурс МАН, 4 – обласні олімпіади).
Сертифікати «Суперзаклад позашкільної освіти-2018» отримали:
директор Центру позашкільної освіти – Семенюк Микола Ілліч (42 призових місця у конкурсах обласного та 3 – всеукраїнського рівнів); директор Дубровицької дитячо-юнацької спортивної школи Стасько Сергій Миколайович (більше ста призових місць у змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів).  
Окрасою нашого свята стали талановиті виступи вихованців Центру позашкільної освіти, переможців районних етапів конкурсів «Поліська січ» та «Юна зірка».
Свято пройшло піднесено, урочисто, патріотично. Відчувалося, що організатори гарно продумали і підготували це вже традиційне травневе дійство.
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар