пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

МОЛОДІ ТА АМБІТНІ: New Generation

На телеканалі Рівне1 стартувало нове смарт-шоу «Debattle», де старшокласники з районів Рівненщини демонстрували свої вміння ораторства, переконання та здатність відстоювати власну думку.  Стали учасниками цього проекту і ми. Тож, 27 січня вирушили в подорож
за новими враженнями на Рівненське телебачення. «New Generation», або «Нове покоління» – саме так представилася наша команда, до складу якої увійшли: Василина Юрочко (БХ-2), Іванна Кліценко (БХ-1) та Юрій Щур (ФМ-2).
Вже з перших хвилин екскурсії студією телеканалу Рівне1 ми затамували подих – так незвично та хвилююче було там. Звісно, нам провели інструктаж, заспокоїли і підготували до майбутнього виступу: нанесли грим, переодягли і описали весь процес.
 Дебати, які чекали на нас, являють собою чітко структурований і спеціально організований публічний обмін думками між двома сторонами з актуальної теми. Учасники дебатів спрямовують усі аргументи на переконання в своїй правоті третьої сторони, а не одне одного. Зайшовши до приміщення – з безліччю операторів, направлених на тебе відеокамер, бадьорим ведучим, суворим журі та ворожо налаштованими суперниками – першою думкою було приблизно таке: «Де тут вихід? Хто всі ці люди?». Втім такий досвід дано отримати не кожному, але ми внутрішньо налаштувалися і, поборовши перепони та власні страхи, показали все, на що здатні, відстоюючи честь Дубровицького району і нашого закладу. Дебати тривали протягом 2-ох годин, що видалися нам, як 15 хв. Кожне слово, кожний доказ та спроба довести власну думку давались нелегко, але були зачатками на шляху до нашого вдосконалення, сходинками нашого досвіду. Загалом,  враження чудові, емоції бурхливі, а енергія  молодечого тіла та допитливий мозок знову рвуться до бою. Вважаємо хибною думку, що дебати не  приносять нічого нового, а лиш забирають час, такі твердження нас обурюють. Адже дані дебати, проведені у форматі Оксфордських, на вищому рівні і вчать не тільки не боятись публічних виступів та позбуватись будь-яких хвилювань, але й дають можливість вперше в житті взяти участь у ТВ-зйомці.
Ми безумовно задоволені цією поїздкою і хочемо висловити вдячність: пану меценату М’ялику Віктору Ничипоровичу за спонсорство та вкладання коштів у розвиток молоді, Кушніру Володимиру Володимировичу за моральну підтримку та віру в нас, вчителю біології Жакун Любові Михайлівні за неабияку підготовку та консультацію з приводу питання, Кренько Вікторії Іванівні, що перебувала з нами весь час, допомагала тамувати хвилювання та мотивувала до перемоги.
Василина Юрочко, ліцеїстка групи БХ-2
Дубровицького НВК «Ліцей-школа».



Немає коментарів:

Дописати коментар