пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

ВШАНУВАЛИ  УЧАСНИКІВ  БОЙОВИХ  ДІЙ
НА  ТЕРИТОРІЇ  ІНШИХ  ДЕРЖАВ

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.
У Дубровиці з цієї нагоди відбувся меморіальний мітинг біля пам’ятника воїнам-афганцям. На ньому виступили заступник голови райдержадміністрації Павло Ващишин, міський голова Богдан Микульський, голова спілки ветеранів  війни в Афганістані Микола Дашук. 
«Тисячі українців пройшли через горнило локальних воєнних конфліктів, що спалахували у різних куточках земної кулі внаслідок імперської боротьби Радянського Союзу за світове панування. Участь наших земляків у бойових діях на території Афганістану та інших держав стало не лише школою мужності, а й національною трагедією українського народу, який, не маючи власної державності, був змушений розплачуватися кров’ю за кремлівські авантюри», – говорили промовці. Як зазначив Микола Павлович, за десять років афганської війни загинуло 9 наших земляків, 44 солдати цієї війни передчасно загинули вже в мирному житті, так й не зумівши адаптуватися  до нього.

Разом з тим наголошувалося: «Зі здобуттям Україною незалежності ситуація кардинально змінилася. Українські воїни сьогодні затято захищають власну державу від зухвалого російського агресора. Серед них – учасники бойових дій на території інших держав, які також виконують завдання у складі сил Антитерористичної операції». На знак пам’яті про всіх тих, хто зложив голову на чужій землі, лягли до підніжжя пам’ятника вінки та квіти – від керівництва району та міста, бойових побратимів, громадськості.

Немає коментарів:

Дописати коментар