пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

«Швидка» допомога
потребує допомоги

Дубровицька станція екстреної (швидкої) медичної допомоги КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» знаходиться в центрі міста. У старенькій, але ошатній будівлі вдень і вночі чергують люди, які рятують наше життя і здоров’я. Помічники благодійника Віктора М’ялика Роман Янківський, Богдан Базака, міський голова Богдан Микульський, Віктор Кузін поспілкувалися з колективом швидкої (працівниками, які в цей день були на чергуванні): як працюється медикам в умовах сучасних реформ в медицині?
Найголовніша дилема структури в тому, що вони є підрозділом обласного підпорядкування, а от будівля станції перебуває на балансі міської ради. Як результат, виділити кошти на капітальні потреби чи ремонт на даний час з обох сторін неможливо.
– Нагальні потреби «побутового» характеру вирішуємо самотужки, – каже Наталія Аркадіївна Яковлєва, керівник підрозділу, – а проблем не бракує, бо, як бачите, споруда вже далеко «немолода». От в морози були клопоти з котлом. «Підвів» нас в неочікуваний момент. Якраз у свята довелося чергувати колегам майже в екстремальних умовах. Отож померзли трохи і майже всі перехворіли. Лагодити старий котел – накладно і затратно, тим паче, що він не найкращої марки. Вирішили збирати  на новий. З проханням допомогти звернулися і до знаного у районі благодійника. Отож першу лепту у цю справу (5 тис. грн.) і вніс Віктор Ничипорович. Хоча цих коштів поки що недостатньо, початок доброї справи є.
А Віктор Кузін, користуючись нагодою, звернувся до помічників благодійника з проханням допомогти бригадам нашої швидкої з необхідними медичними сумками для фельдшерів швидкої допомоги.
Сподіваємося, що і це прохання Віктор М’ялик не залишить поза увагою.
Живе, цікаве і невимушене спілкування засвідчило, що працюють на нашій швидкій приємні і щирі люди, які з гідністю, попри усі негаразди, виконують свій професійний обов’язок. А з другого боку, благодійника представляють помічники, які справді переймаються проблемами поліських громад.


Немає коментарів:

Дописати коментар