четвер, 2 лютого 2017 р.

ДІЯТИ ПО ЗАКОНУ Й ВИХОДИТИ
З ІНТЕРЕСІВ ОКРЕМО ВЗЯТОЇ ЛЮДИНИ

Під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації
Миколи Кохна 20 січня відбулася нарада з міським та сільськими головами, де розглянуто та обговорено  низку питань.

Проведення приписки, проходження військової служби в оперативному резерві, відбір кандидатів на військову службу за контрактом – тема виступу районного військового комісара Анатолія Білаша. Як зазначив Анатолій Онуфрійович, хоча Українська армія й робить ухил на контракт, однак загальний військовий обов’язок ніхто не відміняв. Тож сприяння проведенню приписки, а також призову до лав Збройних Сил України юнаків – одне із завдань органів місцевого самоврядування та підприємств, установ й організацій усіх форм власності. Проте, на думку військового комісара, не всюди таку роботу відповідно налагоджено. За приклад військовий поставив Туменську, Колківську, Бережківську сільські ради.
«Відповідальність за формування нашого війська не треба розмежовувати. Ми всі державні люди й маємо по можливості всі проводити агітацію про переваги як служби за контрактом, так й служби в армії взагалі. Я сам нещодавно з передової, можу цілком відповідально запевнити: армія змінилася до невпізнання, а бойові втрати не перевищують ризики в мирному житті», - акцентував Анатолій Білаш. До слова, все більше наших земляків, що пройшли АТО, обирають для себе в подальшому службу за контрактом – адже це заняття для справжнього чоловіка та достойне грошове забезпечення (в залежності від військової спеціальності та місця проходження служби від 8 до 13 тис. грн. для солдата, а відповідно до звання ця сума збільшується). Юрист військкомату роз’яснила присутнім особливості військового обліку та бронювання військовозобов’язаних в районі.
Про забезпечення земельними ділянками учасників АТО. Оформлення органами місцевого самоврядування та виконавчої влади правовстановлюючих документів на землю йшлося у виступі начальника районного управління Держгеокадастру Віталія Сімаченка.
За інформацією ОМС, Держприкордонслужби, Нацполіції, військового комісаріату, станом на 1 січня 2017 року в районі налічується 397 осіб, які брали або беруть участь в АТО.
Станом на 15 січня ц.р. міською та сільськими радами прийнято 71 рішення про виділення земельних ділянок учасникам АТО. 56 для індивідуального житлового будівництва та 15 для особистого селянського господарства..
До Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області надійшло 211 звернень учасників АТО. За результатами їх розгляду прийнято накази про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО  для ведення ОСГ на площу 37,7га та для ведення садівництва - 15,7 га.
У 2016 році територіальним органом Держгеокадастру виділено земельні ділянки та оформлено документи родинам загиблих учасників АТО із земель державної власності для ведення садівництва.
Крім того, на розгляді в Головному управлінні знаходиться 28 заяв учасників АТО для ведення ОСГ на площу 14,6га, які подані наприкінці грудня 2016 року.
Для забезпечення потреб учасників АТО в районі із земель державної власності зарезервовано більше 220 га земель для ведення ОСГ та садівництва по більшості сільських рад. За словами Віталія Геннадійовича, це досить непогані показники навіть на рівні області.
Також учасники наради обговорили питання щодо створення та діяльності тарифікаційної комісії, встановлення груп за оплатою праці керівникам закладів культури; співпраці органів місцевого самоврядування з територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та з державною службою зайнятості.
Кожного разу наголошувалося: при вирішенні будь-якого питання слід діяти по закону й  виходити з інтересів окремо взятої людини. Тоді матимемо й гарну співпрацю, й приводів для нарікань уникнемо.

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар