четвер, 2 лютого 2017 р.

«РІЗДВЯНІ ЗОРІ» В ОРВ’ЯНИЦІ

22 січня в спортзалі Орв’яницького НВК пройшов чоловічий волейбольний турнір «Різдвяні зорі». На майданчику зійшлися ветерани та молодь. А виявили бажання позмагатися за першість шість команд. Оскільки змагання відбувалися в День Соборності України, це додавало турніру особливого піднесення. «Як ідея соборності покликана навіки об’єднати етнічні українські землі в єдину могутню державу, так спорт має об’єднати нас навколо ідеї виховання здорової нації», – наголосила, вітаючи волейболістів, помічник-консультант народного депутата Василя Яніцького Оксана Слободзян. До речі, саме благодійний фонд народного депутата «Наш край» і став спонсором цього турніру.
У села Орв’яниця – гарні спортивні традиції. Давню й славетну спортивну історію має місцева футбольна команда «Старт». А баскетбольну чи волейбольну честь рідного села може відстояти одразу декілька збірних. Першу, а отже найсильнішу, любов до ігрових видів спорту прищеплює школа. «Шкільні спортзали відкриті для малечі та дорослих. Ліпше нехай наші вихованці проводять дозвілля тут, аніж за склянкою», - каже директор Орв’яницького НВК Алла Буткевич. У вітальному слові до спортсменів Алла Іванівна зазначила, що тільки на початку року в школі проводить декілька престижних турнірів. Нагадала вона й про ті сумнозвісні дні Євромайдану, коли було пролито першу кров. Хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв України, які загинули задля того, щоб наша Батьківщина стала іншою.
Сільський голова Олег Білотіл активно підтримує всі позитивні ініціативи земляків. В тому числі й такий ветеранський спортивний турнір. «Саме ветерани спорту є взірцем здорового й змістовного способу життя для підростаючого покоління», – акцентував Олег Михайлович.
Змагання пройшли на високому організаційному рівні, ще раз довівши: Орв’яниця не втрачає позиції одного з найспортивніших сіл області. Гостинні господарі частували спортсменів поліською юшкою та козацьким кулішем. У виконанні аматорів сцени прозвучала коляда. Панувала дружня атмосфера, адже сюди з’їхалися люди, яких здружив спорт. Перемогу в змаганнях вибороли волейболісти із Залужжя, а заряд бадьорості та викид адреналіну отримали всі, в тому числі й вболівальники.
Людмила РОДІНА.


41 волейбольний турнір в Осові

Життя іноді забирає найкращих передчасно. Так сталося і з аматором та ідеологом спортивного руху в Осові – Віктором Юрійовичем Мечкалом. Але його спортивний азарт та цілеспрямованість знайшли послідовність серед молодшого покоління. Саме вони продовжують традицію волейбольного турніру, яку започаткували у 1976 році.
З 2011 року цей турнір став іменним, приуроченим пам’яті людині, яка створювала спортивну історію села.
Не винятком став і 2017 рік. Саме 19 січня в спортивному залі Осівського НВК відбулося справжнє свято волейболу – турнір пам’яті Мечкала В.Ю. Участь у змаганнях узяли 4 команди, які представляли кожну з вулиць села Осови.
Відкрив турнір сільський голова Рабович В.І. Гостем турніру був Гриневич А.М., голова Дубровицької районної організації  ВФТ «Колос», який нагородив учасників змагань грамотами «Кращий розігруючий» (Аврамишин Олександр), «Кращий атакуючий» (Ляшко Максим), «Кращий захисник» (Шевчук Анатолій).
За результатами змагань переможцями 41 турніру стали «Антони» (І місце), «Центр» (ІІ), «Римові» (ІІІ), «Усеї» (ІV).
Я.О. СТОВБА, вболівальниця турніру.



Немає коментарів:

Дописати коментар