четвер, 27 травня 2021 р.

 


Центрами  культури  керуватимуть 

творчі  та  небайдужі

Нещодавно було проведено конкурсний відбір на посади завідувачів Колківського, Залузького, Сварицевицького, Орв’яницького, Трипутнянського, Селецького та Осівського центрів культури, туризму та спорту відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради. Нагадаємо, що їх утворили відповідно до старостинських округів. Конкурс був організований за всіма вимогами норм чинного законодавства, рішення сесії Дубровицької міської ради та наказу відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту. До складу конкурсної комісії увійшли: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Микола Кухарець, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради – Ніна Стасюк, заступник начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради – Олена Рабешко та голова Дубровицької територіальної організації профспілки працівників культури – Світлана Бондаренко.

Конкурсний відбір кандидатів здійснювався за результатами співбесіди та публічної презентації проєктів програм розвитку Центрів на один і п’ять років, та надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії. Переможцями конкурсу визнано: на посаду завідувача Колківського центру культури, туризму та спорту відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту –Мирославу Михайлівну Мороз; Залузького центру – Галину Пилипівну Котяш; Сварицевицького – Ірину Степанівну Холодько; Орв’яницького – Олену Миколаївну Чернецьку; Трипутнянського – Тетяну Валеріївну Міщур; Селецького – Оксану Василівну Довжик; Осівського – Василя Анатолійовича Столяра.

Як зазначила Ніна Іванівна Стасюк, у громаді буде збережено всю мережу закладів культури, працюватимуть всі будинки культури та клуби. У більшості центрів культури, туризму та спорту передбачено по п’ять ставок у штатному розписі, тільки в Осівському та Трипутнянському - 4 (менше населення у цих старостинських округах). За кожним закладом культури буде закріплений працівник, який одночасно відповідатиме за певний напрямок у роботі центру. За словами Ніни Іванівни, сьогодні актуальними є розвиток у громаді туризму, спорту, роботи з дітьми. Керівники центрів у своїх презентаціях висловили багато цікавих ідей щодо нововведень у своїй роботі. Кожен центр культури, туризму та спорту повинен працювати як команда творчих людей, результати роботи якої міський голова хоче заслухати вже восени.

«Пройшли зміни у структурі роботи галузі культури, – ділиться думками керівник Колківського центру культури, туризму та спорту Мирослава Мороз. – Я вважаю, що ці зміни повинні бути підкріплені реальною командною роботою. Особисто я маю великий досвід роботи у культурі, але добре розумію, що час не стоїть на місці і вимагає ініціатив та пошуків від творчих працівників. Дуже хотілося б розробити у нашому старостинському окрузі хоча б один туристичний маршрут. Взяти хоча б прекрасну Велюнь. Хіба ж у цьому прекрасному селі нема що показати людям? Дуже хочеться створити у Колках дитячий фольклорний колектив. Безумовно, зараз важливо удосконалювати мультимедійну роботу, адже тепер електронні носії інформації дуже популярні. Звісно, найкраще було б, щоб у цьому також допомагав професіонал. Ще я мрію купити для нашого центру – якісний принтер, будемо вишукувати можливості це зробити. Хочеться, щоб жителі сіл могли знайти у нас сприяння у наданні дуже різних послуг. Думаю, що спортивна робота у нас також займе чільне місце, для цього беремо у команду спеціаліста. На щастя, стан закладів культури у нашому старостинському окрузі, у порівнянні з іншими, досить пристойний. Наше завдання – зберегти це і, як кажуть, примножити».

Люба КЛІМЧУК.

 

На фото: головне завдання культури – дарувати людям радість та позитив. Мирослава Мороз, активний учасник художньої самодіяльності Анатолій Черевко, староста Наталія Жакун вітають з Днем матері неньку полеглого Героя Олександра Мазура.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар