четвер, 6 травня 2021 р.

 


Знаний земляк рекомендує

 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко днями відзначив свій день народження. Йому виповнилося 42 роки. Як зазначив іменинник, його святковий день розпочався з поцілунків дружини та 10 км заряду позитивних емоцій. Хотілось би, щоб так і тривав. Як бачимо, наш знаний земляк, уродженець Осови, веде здоровий спосіб життя і займається бігом. Цікаво, що минулий рік Віктор Ляшко охарактеризував відомими словами: «Все, що тебе не вбиває, робить тебе сильнішим…». Що ж, мабуть, у цих міркуваннях і думки про непросту роботу, про величезну відповідальність, і шквал критики, який час від часу сиплеться на голову Віктора Ляшка. Воно й не дивно, хто працює, той і отримує на горіхи. А нам шкода про одне, минулого року Віктор Ляшко відвідував Сарненську лікарню, а в Дубровицьку, на жаль, не заїхав. А хотілося б, щоб побачив і наш медзаклад. Ми долучаємося до вітань на адресу іменинника і зичимо йому здоров’я і здоров’я всім українцям, за яких знаний земляк відповідає, у великій мірі.

Користуючись нагодою, до вашої уваги подаємо рекомендації головного санітарного лікаря Віктора Ляшка для релігійних закладів на Великдень: заохочувати до «онлайн» богослужінь, збільшити кількість благословень та зменшити їх тривалість, зафіксувати вхідні двері на територію та у приміщення храмів у відкритому стані, встановити обмеження на відвідування служби всередині та забезпечити дотримання дистанції між прихожанами на вулиці не менше 1,5 м, рекомендувати відвідувати обряд благословення та освячення їжі лише 1 особі від сім’ї.

Також Віктор Ляшко звернувся до людей, він рекомендує: людям похилого віку, людям з хронічними захворюваннями утриматися від відвідування храмів, освятити святковий кошик на свіжому повітрі біля храму. Утриматись від відвідувань родичів та друзів, краще, щоб до храму йшов хтось один із родини.

Головний санітарний лікар також порадив українцям планувати відпустку на літо 2021 року на території країни, а не за кордоном. За його словами, це літо буде схоже на літо 2020 року, і не всі країни відкриють свої санаторії для відвідування туристів. «Тому моя рекомендація на літо 2021 року – планувати відпустку на території України. У зелених зонах, де менше скупчення людей, де можна спокійно відпочити і наражатися на небезпеку», – сказав наш знаний земляк.

Зараз більшість відкритих для туристів держав вимагають перед вильотом пройти ПЛР-тест на коронавірус.

Прислухаймося!

 

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар