четвер, 27 травня 2021 р.

 




На творчу зустріч – у вишиванках

18 травня бібліотекарі Дубровиччини зустрілися з талановитою Наталією Цвар – авторкою трилогії «За межею», дитячих віршів та талановитим педагогом-дошкільником. У читальній залі міської бібліотеки пройшло дружнє спілкування, в якому були присутні теми краєзнавства, народознавства, історії, міфології, народної творчості. Саме таку тематику можна й відшукати у романі «За межею», який написаний у жанрі слов’янського фентезі. Нагадаю, що головними героями твору стали двоє дванадцятирічних підлітків-дубровичан, цікава як юному поколінню читачів, так і дорослим.

 

Авторка розповіла власне про написання трилогії та поділилася творчими планами. Наталія Цвар відповіла на численні запитання бібліотекарів. Зустріч дуже актуальна, адже кому як не берегиням книгозбірень популяризувати твори місцевої письменниці серед краян? Разом із цікавою зустріччю бібліотекарі вшанували українську вишиванку (з нагоди Дня вишиванки, який відзначається 20 травня), одягнувши національне вбрання на творчу презентацію.

Цього дня вони привітали з Міжнародним днем музеїв керівника Дубровицького історико-етнографічного музею  Віту Красновську, яка була відзначена за успіхи у роботі подякою відділу освіти, культури, туризму та спорту Дубровицької міської ради.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар