четвер, 6 травня 2021 р.

 


Колядичі прижилися

на новому місці

 

Після аварії на Чорнобильській АЕС їх рідне село Великі Озера підлягало обов’язковому відселенню. Але люди відстояли його, бо не хотіли залишати рідні місця.

А ось сім’я Петра і Ганни Колядичів змушені були переселитися, оскільки переживали за здоров’я найменшого шестирічного Віталика. Старші діти Надія та Анатолій на той час вже мали свої сім’ї, але теж, як і батьки, шукали прихистку від чорнобильського лиха: спочатку у Рівненському районі, а згодом переселилися у Млинівський – у село Ставрів. Анатолій залишився у Заріцьку Рівненського району.

– Я тоді був малим, але пам’ятаю, що нам держава дала новий будинок. Батьки переплановували, ремонтували його, – згадує ті часи Віталій Петрович Колядич. – Батьки отримали роботу у місцевому колгоспі, тоді він був економічно міцний. Я навчався у Підлозцівській школі. Брат і донині мешкає у Рівненському районі, сестра тут, у Ставрові, працює завгоспом в дитсадку в Підлозцях. Мама уже на пенсії, а батько, на жаль, п’ять років тому помер.

Віталій Петрович закінчив два університети – Рівненський ім. С.Дем’янчука та Волинський. Працював  у школі, а зараз в ТзОВ «Алекмір», яке орендує в місцевих селян земельні паї, вирощує на них сільськогосподарську продукцію.

– Місцеве населення в ті роки прийняло нас гостинно, –каже Віталій Колядич. – Ми тут прижилися, хоча, звичайно ж, з теплотою згадуємо своє рідне поліське село Великі Озера. У мене троє діточок народилися уже тут, у Ставрові. Найменшій доньці Тіні  три роки, синам  Станіславу – 6, Марку – 8 років, вони учні Підлозцівського ліцею. У нашому селі ще чимало сімей, які переселилися сюди з північних, поліських районів Рівненщини.

До речі, Віталій Колядич – депутат Підлозцівської сільської ради трьох скликань. Це свідчить про те, що його поважають люди, якщо довірили йому представляти їх інтереси у Підлозцівській сільській територіальній громаді.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.

 

На знімку: подружжя Надія та Віталій Колядичі з дітьми Марком, Станіславом і Тіною.

Фото із сімейного альбому.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар