пʼятницю, 21 травня 2021 р.

 









І Ангелам треба відпочивати

 

Є така притча: «За день до свого народження дитина звернулася до Бога:

– Кажуть, завтра мене посилають на Землю. Як же я буду там жити, адже я така мала і беззахисна?

Бог відповів: «Я подарую тобі ангела, який буде чекати тебе і піклуватися про тебе. Твій ангел захистить тебе, навіть ризикуючи власним життям. Його звуть Мама». Насправді так і є у житті, адже мами – це люди, які стають для синів і доньок опорою і другом, порадницею і захисницею. Можна довго говорити про материнську любов, але цілком описати її складно.

Матері, які виховують особливих дітей, стають фахівцями у всіх науках: психологом, лікарем, реабілітологом, масажистом, логопедом, дефектологом, педагогом. Особливе батьківство вимагає особливих зусиль. І так важливо для мам таких діток перезавантажитися і відпочити. Цікавий, насичений день для трьох мам з Дубровицької, Висоцької та Миляцької громад організували напередодні Дня Матері працівники Дубровицького інклюзивно-ресурсного центру. Один звичайний день для Наталії Мисько, Інни Дячок, Людмили Глови вони перетворили на цікаву подорож у світ краси, приємного спілкування і душевного відпочинку на концерті. В цей день ми бачили чудовий настрій учасниць проєкту, їх щасливі очі і щире спілкування з працівниками інклюзивного центру.

Протягом дня Тетяна Твердюк (керівник цього освітнього підрозділу) та її колеги щиро підтримували учасниць проєкту. Партнерами чудової акції стали небайдужі люди, які безоплатно долучилися до цієї творчої та душевної справи. У студії краси «KVS» візажист Тетяна Ковташ, перукар Ірина Вальковець та майстер манікюру Вікторія Голяка учасницям проєкту допомогли стати більш вишуканими, виразними, прекрасними. Гарні, милі, чарівні мами завдяки талановитим рукам майстрів стали схожими на кіногероїнь або ж прекрасних леді. Талановиті працівники студії краси дуже вдало підкреслили чарівність учасниць проєкту. Це й була підготовка до фотосесій. Фотограф Валентина Красько зробила чимало світлин, на яких мами так схожі на ангелів. Автором фотозони стала Оксана Ракович. Світлини видрукували у художній майстерні «FOKUS». У кав’ярні «Zolota Kava» (власник Віденчук Роман) чарівні учасниці проєкту не лише посмакували випічкою та кавою від цього закладу, а й дуже задушевно поспілкувалися. На завершення цього прекрасного дня мами особливих діток насолодилися святковим концертом у будинку культури.

Керівник інклюзивно-ресурсного центру Тетяна Твердюк зазначила: «Ми вирішили реалізувати проєкт, що допоможе «вирвати» із замкненого кола буденних справ мам особливих дітей. Завдяки майстрам своєї справи ми перетворили мам на янголів, якими і є неньки для своїх дітей, оскільки щоденно оберігають, турбуються, дарують свою безмежну материнську любов. Ми щиро вдячні нашим землякам-спонсорам проєкту, без яких ми не створили б це свято. І, звісно, були раді поспілкуватися з нашими чарівними, розумними, щирими учасницями. Є одна проста формула «Щаслива мама – щаслива дитина». Ми прагнули, щоб наші учасниці провели із задоволенням день, отримали позитивні емоції, відірвалися від щоденних турбот, «зарядили батарейки» та збагатили власні ресурси».

І це справді вдалося! найкращі відгуки про цей день ми почули від учасниць проєкту. Вони щиро вдячні за увагу працівників інклюзивного центру до мам особливих діток, за працю і прекрасне спілкування. Мами подякували всім майстрам своєї справи, які в цей день подарували свій талант трьом прекрасним жінкам.

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар