пʼятницю, 21 травня 2021 р.

 







Уклін Вам, Неньки

 

День Матері відзначають другої неділі травня, який вважається місяцем Пречистої Діви Марії. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва та допомоги, так само оберігають нас і мами. Своїх мам земляки вітали по-різному: хтось з букетом квітів і подарунком вдома, хтось чудовими словами у соціальних мережах, хтось телефонним дзвінком. Свято стало всенародним. Дуже багато мам сказали прекрасних слів своїм рідним і подругам, які теж є мамами. І стало свято віночком, де важко знайти першу і крайню квіточку. Головне, не забувайте проявляти любов до матерів щодня, а не лише у свято!

7 травня у Дубровицькому будинку культури пройшов святковий концерт «Рідна мамо, ти джерело мого життя» за участю учнівських та викладацьких колективів музичної школи та Центру дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради. У глядацькій залі – багато мам, у центрі – Матері наших полеглих Героїв.

З найщирішими вітаннями звернулися до присутніх Богдан Микульський – голова Дубровицької міської ради, Віктор Кузін – помічник народного депутата України Віктора М’ялика, Олександр Ярмошевич – військовий комісар. У кожному вітанні – дуже щемні та гарні слова про матерів, побажання здоров’я і любові від рідних. «Коли я воював на Сході, то тільки мама відчувала ті вкрай непрості моменти, в яких я був, хоча я нічого їй про це не розказував. Таке материнське серце», – зазначив Олександр Ярмошевич. Віктор Кузін передав найщиріші вітання від Віктора Ничипоровича, який дуже шанує  поняття «родина», матерів. Віктор Павлович розповів притчу про доньку, яка соромилася понівеченого обличчя матері. А як з’ясувалося, найрідніша людина рятувала її, донечку у пожежі й обгоріла. Богдан Михайлович додав, що кожен з нас зобов’язаний усім найкращим саме Матері й закликав шанувати Матерів щодня. У кожному виступі пролунали теплі звернення до Матерів полеглих Героїв.

І от щемлива мить заходу. Стоячи, присутні у залі, висловлюють повагу нашим землячкам, які на Сході втратили синів, а дітки під пісню «Рідна мати моя» виносять квіти й подарунки для цих шанованих жінок.

Тематичний концерт був переплетений виступами дорослих і дітей, кожен номер став, як квітка, яка була вплетена у вінок пошани Материнству.

Цього дня Богдан Микульський обговорив з рідними Героїв питання про встановлення пам’ятника загиблим на Сході землякам. Міський голова попросив сприяння у цьому питанні у Віктора Ничипоровича (виготовлення екскізу). Присутній на заходах Висоцький сільський голова Алік Новик наголосив, що його громада готова співфінансувати встановлення пам’ятника. Алік Олександрович і Світлана Постоєва щиро поспілкувалися з Марією Сокол з Людині, привітали нашу шановану землячку від Висоцької сільської ради. Богдан Микульський запропонував, щоб інтереси матерів у питанні встановлення пам’ятника Героїв представляла у цьому питані шанований депутат міської ради Інна Ярмоліч. Цю ініціативу підтримали всі.

Традиційно, після концерту, за чашкою чаю пройшло спілкування мам наших полеглих Героїв з представниками міської ради (Миколою Годунком, Оксаною Краглевич), Віктором Кузіним, Світланою Постоєвою (завідувачкою сектору освіти, культури, молоді та спорту Висоцької територіальної громади). Багато було піднято питань і висловлено бентежних думок. Загальний настрій зустрічі був щирим і душевним. Ініціаторами та спонсорами таких  зустрічей за чашкою чаю стали, до речі, Віктор М’ялик та Віктор Кузін.

Напередодні Дня Матері Федір Хлебович привітав від сільської ради вдома у землячок матір загиблого Героя Лідію Охмак та матір полеглого воїна-інтернаціоналіста Ганну Пігаль.

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар