вівторок, 2 лютого 2021 р.

 


Допомагав людям – згорів Cам

 

Сімейний лікар

з Великих Бірок Тернопільського району

Олег Олексієвець

помер 15 січня.

Про це повідомила у соцмережі «Фейсбук» Оксана Підборочинська-Семенів. Вона написала:  «Сьогодні, не впоравшись із важкою недугою, пішов у вічність Олег Адамович Олексієвець. Висловлюю щирі слова співчуття дружині Соломії, дітям та усій родині з приводу тяжкої втрати найріднішої людини – смерті чоловіка, батька та справді хорошої людини. У цей скорботний час щиро співчуваю Вам та Вашим рідним. Важко знайти слова втіхи, коли стається непоправне – смерть рідної людини. Ми не в змозі змінити обставини, лише просимо Всевишнього дати сил рідним перенести біль втрати, а душу покійного прийняти в Царство Небесне. Вічна пам’ять Вам, Олеже Адамовичу», – йдеться у повідомленні.

Олег Олексієвець родом із села Порубка. Після закінчення медінституту він працював у Дубровицькій ЦРЛ педіатром, заступником головного лікаря з лікувальної роботи. Трудилася у нашому місті і його дружина Соломія. Це подружжя лікарів згадують у нашому районі лише гарними і теплими словами. А згодом Олег та Соломія виїхали жити і працювати на Тернопільщину. Там обоє стали сімейними лікарями. Олег Олексієвець розпочав свою діяльність в амбулаторії ЗПСМ смт. Великі Бірки КНП «Тернопільський районий центр первинної медико-санітарної допомоги» у 2002 році.

На початку січня Олег Олексієвець потрапив до лікарні з ускладненнями від коронавірусної інфекції. У соцмережах оголосили збір коштів на його лікування. «Хвороба не вибирає. Від початку пандемії Олег Адамович допомагав сотням мешканців нашого селища, надавав фахові консультації, призначав ефективне лікування, але, на жаль, сам не вберігся, – повідомляла тоді Оксана Підборочинська-Семенів. Лікар перебував в одному з відділень Тернопільської лікарні і потребував дороговартісного лікування. Медики доклали усіх зусиль в боротьбі за його життя та одужання. Але врятувати сімейного лікаря Олега Олесієвця їм, на жаль, не вдалося.

На сайті управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації читаємо:

«На 49-році передчасно пішов з життя лікар вищої категорії загальної практики – сімейної медицини смт. Великі Бірки, що у Тернопільському районі – Олег Адамович ОЛЕКСІЄВЕЦЬ.

 Це п’ятнадцята смерть медика від ускладнень COVID-19 в області.

Час не може заглушити біль непоправної втрати і в пам’яті Олег Адамович назавжди залишиться добрим другом, доброзичливим колегою, надійним порадником, професіоналом медичної справи. Він був сумлінним медиком, завжди допомагав тим, хто потребував не лише медичної допомоги, а й підтримки. Світла пам’ять про Олега Адамовича, його чуйність, добро та мудрість навіки залишаться у серцях людей, які його добре знали, поважали та працювали з ним.

Схиляючись у скорботі та розділяючи біль втрати, висловлюємо глибокі співчуття дружині Соломії, дітям, усім рідним, близьким та знайомим. Сумуємо разом з Вами та підтримуємо Вас у годину скорботи».

Дуже гарні і теплі слова написали про лікаря і наші земляки, які Його добре знали.

 

Раїса Остаповець-Таборовець. Нещодавно згадувала про Олега Адамовича, розповідала рідним, який розумний був у мене учень. А сьогодні дізналася, що його не стало. Жаль і сум огортає душу і серце. Скільки хорошого міг би зробити для людей наш прекрасний лікар, наш Олег, але у Бога на нього свої плани, на жаль. Щирі співчуття рідним.

 

Володимир Красько, лікар, Рівне. Дуже-дуже хороша людина і лікар! Гірка до болю втрата. Безмежно вдячний за все добро! Світла пам’ять.

 

Олена Мисько, лікар. Дуже хороша та порядна Людина, вічна пам’ять.

 

Жакун Людмила. Тяжко. Гордість нашого села і району. Кращий із кращих у всьому як вдома, так і на роботі. Взірець! Ми ним завжди пишалися і будемо пишатися. Царство Небесне. Співчуття рідним.

 

Наталія Паперовська, Тернопільщина. Дуже шкода, що такої людини не стало, ніколи не відмовив, завжди порадив. Своїм оптимізмом заряджав інших. Світла пам’ять про такого лікаря залишиться в наших серцях. Царство небесне!

 

Оля Вільчинська, Тернопільщина. Щирі співчуття рідним. Такого чудового лікаря, як Олег Адамович в нас вже не буде ніколи. Хай спочиває з Богом.

 

Ось такого прекрасного сина Дубровиччини не стало на землі. Зіркою на небі стало більше. На 49 році життя земний світ залишив медик від Бога. Рятуючи інших – згорів сам.

 

Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар