пʼятницю, 26 лютого 2021 р.

 


Протистояти  негоді  разом

 

Негода зі снігопадами, морозами і хуртовинами стала справжнім випробуванням для комунальників. За кілька днів випала річна норма снігу, що значно ускладнило пересування пішоходів і водіїв. Як розчищають дороги на Дубровиччині?

Міський голова Богдан Микульський коментує ситуації у Дубровицькій громаді.

«Складні погодні умови, велика кількість опадів викликали чимало незручностей для жителів громади. Зрозуміло, що перед комунальниками стоїть завдання – спрацювати з максимальною віддачею. Повірте, так і є. На сьогодні комунальна служба міста має 5 одиниць (загалом) техніки – це снігоприбиральна та посипальна. Як для міста, техніки достатньо, у межах громади, а це додатково 40 сіл – її замало. Щоденно комунальники починають працювати о 4.30. Лише в Дубровиці є 47 кілометрів доріг. Насамперед сили комунальників залучаються на соціально важливі об’єкти міста. Снігопад тривав кілька діб, розчищати доводилося неодноразово.

Територія громади велика. Зрозуміло, що жителі кожного села заслуговують на комфортні умови пересування. Щиро вдячний людям, які долучилися до очищення доріг у селах району. Депутат міської ради Андрій Кулик організував прибирання снігу у селах, що розташовані у напрямку до Бережниці, а також у Нивецьку та населених пунктах колишньої Трипутнянської сільської ради. Ми щиро вдячні Павлу Голяці, який долучився до розчищення доріг на території колишньої Селецької сільської ради. Віктор Олексієвець організував роботи у цьому напрямку у своєму старостинському окрузі

Є багато нарікань із сіл, що заметені дороги обласного значення. В окремих напрямках навіть припинили курсувати маршрутки. За ці дороги відповідає фірма, яка виграла тендер на обслуговування. Будемо ставити питання про ефективність роботи цієї структури перед керівництвом області.

Такі складні погодні умови ми можемо гідно пережити лише спільними зусиллями. Вдячний всім, хто допомагає і з розумінням ставиться до форс-мажорної ситуації».

Від себе додам, депутат міської ради Юрій Єфимець виклав у соцмережах відео, де трактор розчищає вулиці Зелені. Автор відео наголосив, що ці роботи проводяться за кошти небайдужих громадян. Це дуже знаково, знаю, що у цьому селі громада зробила багато гарних справ. Лише спільними зусиллями в умовах складних погодних умов можна досягти бажаного результату.

Юлія Карпович із Висоцька розповіла про боротьбу з недугою на території Висоцької громади:

«Цьогорічна зима не лише радує нас снігом та морозом, перетворюючи все навколишнє у справжню казку, але й засмучує тяжкими погодними умовами.

За доброю традицією не залишились осторонь проблем Висоцької громади колективи ДП «Висоцьке лісове господарство», ТОВ «Торф Ленд Україна», підприємств та установ.

Сільський голова Алік Олександрович Новик, депутати Висоцької сільської ради та виконавчий комітет висловлюють слова вдячності за допомогу керівникам вищеназваних підприємств, Степану Олександровичу Гловацькому за співпрацю, надану спецтехніку, за те, що долучилися до ліквідації наслідків снігової стихії».

Люба КЛІМЧУК.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар