пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

 Спорт – це Його доля



Володимир Михайлович Мартинчик – шанований дубровичанин, спортсмен, ветеран педагогічної праці, тренер, суддя. Цю прекрасну Людину знають і поважають у нашому районі і далеко за його межами. Як багато зусиль, старань, своїх знань доклав Володимир Михайлович, щоб спорт у нашому районі розвивався. Про його спортивну долю можна писати книгу.

Життєвий шлях Володимира Михайловича Мартинчика багато у чому схожий на долю Івана Івановича Лебеди, недарма ж ці чудові люди досі по-родинному спілкуються, багато спільних світлих спогадів у шанованих дубровичан.

У непростому 1944 році народився Володимир Мартинчик. Здібний і товариський хлопчик раніше своїх однолітків пішов до школи. З 14 років він почав професійно грати у футбол. А через рік виступав за збірну команду Дубровиці на першість області. Юний Володимир Мартинчик просто обожнював спорт, успішно грав у шахи, теніс, шашки, любив лижі. У 1960 році після закінчення курсів вчителів фізичного виховання у Дубно, Володимир Михайлович стає вчителем фізкультури Руднянської восьмирічної школи, а через два роки - вчителем фізкультури Дубровицької школи.

Потім була служба в лавах Радянської Армії: спочатку у ракетних військах, згодом – у Німеччині. І у війську юнак з Дубровиці проявляв свої спортивні здібності. Повернувся з армії і продовжив навчати дітей фізичній культурі. П’ятдесят років віддав Володимир Михайлович відповідальній, але дуже цікавій педагогічній роботі. Паралельно була тренерська робота, суддівство, виступи за збірні команди вчителів. Змагання, азарт, перемоги, здобутки, грамоти, кубки… Це все – найтепліші спогади шанованого дубровичанина.

Володимир Михайлович працював тренером футбольної команди Рівненської ДЮСШ «Авангард», тренером футбольної команди «Горинь» та дублерів команди «Горинь», тренером з футболу ДЮСШ м. Дубровиці, тренером збірної команди області серед профтехосвіти з шахів.

Він – суддя І категорії. За сумлінну педагогічну роботу Володимир Мартинчик нагороджений значком «Відмінник народної освіти».

Все життя в русі, в спорті, серед молоді. Володимир Мартинчик – це людина, яка завжди горіла роботою, яка особистим прикладом прищеплювала учням любов до спорту.

Вихованці талановитого Педагога – багаторазові чемпіони області та району з шахів, настільного тенісу, футболу, баскетболу, лижного спорту, легкої атлетики, волейболу, дзюдо, вони входили до складу збірної Рівненщини з футболу.

Роки у праці на благо здоров’я молоді – це сторінки життєвої книги Володимира Михайловича. Великий авторитет Вчителя, Тренера завжди додавав його вихованцям впевненості у собі, віри у перемогу. Якби трохи не підвело здоров’я, впевнена, що Володимир Михайлович був би присутнім і тепер на більшості змагань у райцентрі і своєю енергією підтримував би молодь. А тепер він і підтримує: душею, щирим серцем і любов’ю до людей! Він досі вболіває за розвиток спорту нашого району, дуже радіє зустрічі зі своїми колегами та учнями.

Володимире Михайловичу, вдячні Вам за великий вклад у розвиток спорту Дубровиччини. Хай Господь додає Вам здоров’я, передаємо найтепліші шанування Вам від усіх, хто Вас знає і поважає!

Люба КЛІМЧУК, від імені всіх,

хто знає і поважає Володимира Михайловича

Немає коментарів:

Дописати коментар