пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

 




Обрала професію за покликанням

Височанка Тетяна Миколаївна Костюк фармацевт аптеки «Здорова родина», працює у галузі з 2013 року. Ще зі школи вона любила природничі науки, мріяла здобути фах медика або фармацевта, бо хотіла допомагати людям ставати здоровими. Тетяна закінчила Рівненський  медичний коледж і здобула омріяний фах.

Роботу свою дуже люблю, розповідає фармацевт. Основне правило у моїй професії: «Допомогти, не нашкодивши». Завжди наголошую відвідувачам аптеки радитися передусім з лікарем про потребу вживання тих чи інших препаратів. Завжди пояснюю людям, що не потрібно призначати собі самостійно такі ліки, як у родича чи сусіда, бо не факт, що вони вам підійдуть. Дехто думає, що у нашій професії працювати легко продав ліки та й годі. Повірте, є консультативні і роз’яснювальні питання, треба добре знатися в галузі фармації, медицині. А фармацевтичний ринок постійно оновлюється, тому треба вчитися і вчитися.

Тетяна розповідає мені, що шанобливо ставиться до всіх відвідувачів аптеки, а найбільш проймається до душі візитами стареньких і вагітних жінок. У наш складний час коронавірусу ці категорії дуже вразливі, як і загалом у житті. Літні люди, через невелику пенсію, завжди просять порадити дешевші ліки, а вагітним взагалі не рекомендують вживати багато препаратів. Тому, лікуватися обом категоріям непросто. «В час карантину приходили пенсіонери і казали, що навіть не мають змоги взяти таксі, щоб поїхати в лікарню, бо ж пенсія мізерна, її вистачає на хліб і на ліки, ділиться думками фармацевт. Дуже розумію ситуацію, шкода, що у людей така незабезпечена старість. І добре слово бабусям і дідусям допомагає, не лише ліки».

Розпитую у своєї співрозмовниці, як сприймає вона у роботі карантинні обмеження і ризики, які безумовно є тепер у фармацевтів.

Спочатку були хвилювання, як і у кожної людини, бо ж ситуація непроста і для нашої роботи. розповідає Тетяна Костюк, Однак, є вимоги, обов’язки, є робота, яка вимагає зосередженості і розсудливості. Тому, йдучи на роботу, відкидаю всі хвилювання. В робочий день часу для особистих емоцій нема, просто стараюся якнайсумлінніше виконати свої обов’язки. Приємно, що наш заклад має багато постійних відвідувачів, отже люди обрали саме нас.

Добиратися з Висоцька на роботу Тетяні непросто було особливо в період суворого карантину. Транспорт не ходив. Фармацевт розповідає, що левова частка зарплати йшла саме на оплату доїзду на роботу. Непростий був час, однак, життя підкидає і такі моменти. «Дуже важливо, коли людина любить свою роботу, зазначає співрозмовниця, тоді вона вкладає в неї душу і всі знання, навіть попри тимчасові незручності (як от доїзд). З нагоди професійного свята передаю вітання колегам-фармацевтам Дубровиччини і бажаю всім здоров’я, особистого щастя і здійснення всіх планів і мрій. Ми потрібні людям і це головне! Щиро поздоровляє колег зі свого колективу, горджуся, що працюю з такими чудовими людьми».

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар