четвер, 2 березня 2017 р.

* Акценти
«Смачніше сала – тільки сало!»
У неділю, 19 лютого, у Вараші на території Парку культури та відпочинку вперше пройшов фестиваль-ярмарок «Смачніше сала – тільки сало!».
В заході взяли участь не лише підприємці міста, а й гості з району та області. Скільки багато смаколиків було на ярмарку: свіже сало, готові м’ясні та хлібобулочні вироби, соління. Окрім того, на усіх гостей свята чекала концертна програма, дегустація страв із сала та м’яса, спортивні змагання, конкурси, вікторини та цікаві призи.
Участь у фестивалі взяли і волонтери з нашого району. Як розповіла Світлана Правник, на «ура» розійшлися куліш, шашлики, узвар і картопля, які вони приготували. Як завжди популярністю користувався поліський мацик, який наддав підприємець Василь Конончук. Смачних, у символічно-патріотичних тонах  солодощів, спекли на фестиваль волонтери Зоряна та Сергій Правники, наші молоді земляки, які активно долучаються до патріотично-волонтерського руху.
Світлана Правник, Світлана Годунко, Вікторія Журавльова, Наталія Скобленко, Світлана Красько, Світлана Руда, взявши участь у ярмарку, зібрали кошти для наших захисників, яким завжди потрібна наша підтримка.

Дубровичанка збагатила шахраїв
майже на 9 тисяч гривень
Наша 53-річна землячка потрапила у тенета аферистів, коли перебувала в гостях у Рівному. На мобільний телефон жінки прийшло повідомлення, що рахунок її банківської картки заблоковано. Налякана дубровичанка одразу зателефонувала за вказаним у СМС-номером і сама наддала всі необхідні дані, аби вберегти кошти. Насправді ж замість цього жінка «подарувала» шахраям 8 тисяч 450 гривень.
В цей день до поліції надійшли заяви ще від трьох ошуканих рівнян. Зокрема 28-річний чоловік віддав 750 гривень невідомому за оформлення документів на роботу. Втім ні грошей, ні документів так і не отримав. За такою ж схемою позбулася власних коштів і 22-річна дівчина. На тисячу гривень поповнила кишені аферистів й 53-річна мешканка обласного центру, рятуючи сина від пвсевдополіції.
 Правоохоронці вчергове просять людей бути максимально обережними. Адже подібні випадки усе частіше трапляються на території нашої області. З початку року зареєстровано 245 випадків шахрайств, що на 52 випадки більше, ніж за аналогічний період торік.

Пожежа знову забрала життя
Сталася трагедія 17 лютого в Перебродах. Коли рятувальники після виклику прибули у село, вогонь вже повністю охопив дерев’яну літню кухню. Під час гасіння вогнеборці виявили тіло загиблої 96-річної бабусі.
Існувала загроза поширення пожежі, тож рятувальники не дозволили вогню перекинутись на поруч розташовані будівлі. Боролися з полум’ям сім рятувальників та дві пожежні машини з Дубровиці та Миляч. Причиною лиха знову ж виявилось несправне пічне опалення.

Незвична знахідка
в бурштинових надрах
Природні шедеври Полісся воістину унікальні. Втім хизуються ними не археологи та мистецтвознавці, а зазвичай нелегальні копачі у соціальних мережах. Того року став своєрідною сенсацією «сонячний камінь» з пір’ям динозавра всередині. До речі, його стартова ціна на американському аукціоні становила 50 тисяч доларів. А нещодавно адміністратори спільноти «Типовий Костопіль» поділились новиною, що у нашому районі місцеві старателі натрапили на незвичний шматок бурштину, який нагадує кільце. Бурштиновий бублик заважив 247 грамів.


Немає коментарів:

Дописати коментар