четвер, 9 березня 2017 р.

За плечима – досвід роботи

Про роботу Дубровицького земельно-кадастрового бюро розповідає його керівник Анатолій Красько

Наше бюро розпочало свою роботу у 2006 році. Основна мета діяльності: виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування, у власність шляхом викупу, в оренду юридичним та фізичним особам, виготовлення технічних документацій із землеустрою на право власності на землю громадянам, також ми робимо на прохання земляків експертну та грошову оцінку землі тощо.
Коли  людина стає повноцінним власником земельної ділянки?
Право власності на земельну ділянку виникає тільки після одержання її власником відповідно зареєстрованого документа. Таким є право власності. Його виготовлення – це комплекс робіт, який складається з багатьох етапів: збирання, аналізу інформації з наявних планів використання землі, зйомки та встановлення на місцевості меж ділянок, виготовлення кадастрового плану, державної реєстрації актів.
Згідно з ст.118 Земельного кодексу України на земельну ділянку, яка перебуває у фактичному користуванні фізичної особи, зацікавленої у її приватизації, виготовляється технічна документація із землеустрою для складання документу (державного акту), що посвідчує право власності на земельну ділянку. Якщо земельна ділянка у користуванні фізичної особи не перебуває, то для того, щоб одержати  право власності на земельну ділянку, виготовляється проект відведення земельної ділянки і технічна документація із землеустрою. Проект відведення земельної ділянки є однією із важливих стадій порядку оформлення права власності на земельну ділянку.
Ви також готуєте документи для визначення  експертно- грошової оцінки  та нормативно-грошової оцінки земельної ділянки…
Так, нагадаю, що експертна грошова оцінка земельної ділянки – це ринкова вартість земельної ділянки, яку необхідно визначати при оформленні цивільно-правових угод, при прийнятті управлінських рішень та при викупі земельної ділянки з державної та комунальної власності відповідно до державного акта на право постійного користування земельною ділянкою або договору оренди землі за умови, якщо на земельній ділянці знаходяться об’єкти нерухомого майна, що належать землевласнику або землекористувачу.
Як бачимо, ваша структура сьогодні виконує вагомі функції земельних відносинах. Зрозуміло, що важливо вчасно подбати про документи на свою земельну ділянку. Чому слід звертатися з питаннями щодо їх виготовлення саме до вашого земельно-кадастрового бюро?
За час роботи ми вдосконалювалися, підвищували свій кваліфікаційний рівень, на сьогодні маємо колектив, який повністю відповідає всім вимогам і специфіці нашої роботи. В штаті  працюють сертифіковані інженери-землевпорядники, інженери-геодезисти з метою розробки та організації погодження проекту землеустрою. За час роботи бюро нашими послугами скористалися майже 20 тисяч жителів району, найбільше з Сварицевицької, Перебродівської сільських та міської ради. Отож, за плечима – великий досвід роботи. Забезпечуємо якісне і швидке виконання замовлень.
До того ж пропонуємо землякам послуги за досить помірні ціни. Наприклад, технічна документація з виготовлення права власності на земельну ділянку коштує 1000 гривень, проект відведення – 2200 гривень. Ми надаємо досить вагомі знижки на виготовлення такої  документації учасникам АТО.
Отож, шановні земляки, звертайтеся до нашого бюро, не зволікайте із законним оформлення земельних ділянок. Адже приходить час, і вам треба буде робити певні юридичні дії з вашими земельними ділянками: писати заповіт, продавати, дарувати, інше. Для цього, зрозуміло, потрібна відповідна документація. Допоможемо вам вирішити всі нагальні питання щодо її оформлення.
Наша адреса: Дубровиця, Макарівська, 7а, тел. для довідок  067 36 44 645.
Розмовляла Любов Клімчук.


Немає коментарів:

Дописати коментар