четвер, 2 березня 2017 р.

Пробачте, що ми досі нічого не змогли змінити!

У понеділок, 20 лютого, до третьої річниці трагічних подій на Майдані Гідності, у Дубровиці пройшов мітинг пам’яті Героїв Небесної Сотні. Поминальна панахида і покладання квітів – це знак нашої шани українцям, які намагалися змінити світ довкола себе, задля майбутнього своїх дітей. Намагалися, однак, як виявилося, навіть їх смерті не змінили багатьох у цьому світі.







Нагадаємо, у Дубровиці пам’ятний знак Героям Небесної Сотні був встановлений 19 липня 2015 року, у рамках проведення святкових заходів з нагоди відзначення Дня міста. Ініціатором його встановлення у сквері, що на розі вулиць Макарівської та Артеменка, виступив тодішній міський голова Адам Кузьмич. Отож зараз маємо де згадати історичні моменти новітньої історії України.
Панахиду за загиблими на Майдані відслужив благочинний  Дубровицького району УПЦ Київського патріархату отець Данило Ковташ. На заході виступили перший заступник голови РДА Микола Кохно, заступник голови районної ради Олександр Задорожний,  міський голова Богдан Микульський.
Олександр Задорожний озвучує думку, з якою сьогодні погодиться, напевно, кожен із нас:
– Революцію починають ідеалісти, роблять романтики, користуються її плодами негідники. Так, на жаль, вийшло і у нашому випадку. Майдан нам дав шанс змінити країну і себе, проте цей шанс ми сповна не використовуємо.
Депутат Дубровицької міської ради Ольга Рузяк з півторарічним синочком Арсенчиком прийшла на захід суто з власної волі:
– Оголошення про мітинг почула у храмі в суботу, отець Данило наголосив, коли і де поминатимемо Небесну Сотню. Друкованого повідомлення ніде, на жаль, не бачила. Тому, думаю, що багато дубровичан не знають про цю подію. А прийшла сюди просто як громадянка України, щоб вшанувати наших українців, які прагнучи змін, віддали найдорожче за майбутнє держави. На жаль, за три роки ми не побачили втілення їх прагнень у життя. Але це залежить від нас усіх. Дуже хочеться, щоб наші дітки справді жили у новій Україні.
Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку, вшановуючи Героїв Небесної Сотні.
У пересічні дні тут, у скверику, у гарну погоду часто гуляють мами з дітками, на лавочках спілкується молодь. Життя триває, росте нове покоління українців. Хотілося б, щоб не лише на папері знало воно про ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України, за які віддала життя Небесна Сотня.
Любов КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар