четвер, 2 березня 2017 р.

Тече вода або неромантичний
подих весни на вулиці Гольшанських


Гумові чоботи (заброди) у нашому бурштиновому районі користуються великим попитом переважно серед чоловіків, які полюбляють свій літній час проводити у лісі. У зимово-весняний перехідний період, як тане сніг і дощить, вони дуже згодилися б і для мешканців вулиці Уліянії та Анастасії Гольшанських, яка в одній із частин в таку пору є дуже проблемною для руху пішоходів. Якщо спускатися трохи нижче дитячої консультації, то побачимо невеличке озеро, довжиною до 40 метрів, глибиною близько 20 см. Обабіч води, доклавши зусиль, пройти по вулиці можна. Але якщо треба проїхатися з дитячим візочком чи на велосипеді, то пересування буде дуже тут проблематичним.
Разом з Віктором Садовським, начальником комунальної служби міста, їдемо на вулицю у вівторок, 21 лютого, на прохання наших читачів.
Справді картина нагадує тут невеличке вуличне море. Таке бачила востаннє у селах з неасфальтованими вулицями, як-от Підлісне. До речі, невеличка частина цієї дубровицької вулиці ще досі облаштована польською бруківкою, яка якісна і покладена технологічно дуже грамотно, бо каміння вимощене на підвищенні, і вода під час дощу залишається поміж ним. А за крок  вже значно новіша ділянка вулиці.
Обабіч цієї баюри приватні земельні ділянки, будинки, присадибні наділи, ділиться думкою Віктор Садовський, переконаний, що жоден мешканець вулиці не дасть згоди, щоб на їх приватній території покласти бодай якісь труби для стоку, бо вода автоматично литиметься туди. Отож у травні спробуємо застосувати трохи іншу технологію, покладемо труби обабіч цієї проблемної частини вулиці, шоб вода не накопичувалася у цій ділянці. Звичайно, проблему варто було б спробувати вирішити значно раніше.
Отож, будемо сподіватися, що весною проблема ця у райцентрі, бодай частково, буде знята.
Приблизно схожу ситуацію маємо і по вулиці Грушевського, неподалік від перехрестя з Макарівською. В дощову погоду тут також дуже незручно добиратися діткам до школи. Хотілося б, щоб обидві ділянки дороги наші комунальники (а вони показують досить гарні результати в роботі) привели в належний вигляд. А поки що є де місцевим дітлахам пускати на воду паперові кораблики…
Любов КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар