четвер, 9 березня 2017 р.

* Акценти

Спецпризначенці знову на Поліссі

Більше двохсот правоохоронців в понеділок прибули у північні райони Рівненщини для боротьби  з нелегальними копачами «сонячного» каміння. Відтак оперативний штаб створений і на території Дубровиччини.
«До роботи оперштабу залучено сили та засоби Нацполіції в Рівненській області та Національної поліції України, в тому числі роти поліції особливого призначення, патрульної поліції та військовослужбовці Національної гвардії України. Основна мета формування – забезпечення публічної безпеки та порядку, зокрема відпрацювання урочищ для припинення у подальшому незаконного видобутку бурштину-сирцю», – повідомив в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук.

На Дубровиччині інвестори
обіцяють створити робочі місця

Про таку перспективу підприємці говорили з першим заступником РДА Миколою Кохном. Бізнесмени планують займатись вирощуванням сільськогосподарських культур на землях нашого району, і вже зареєстрували ТзОВ «Діброва-Фармз» на території Залузької сільської ради.
Цієї весни інвестори хочуть засіяти більше 300 гектарів. 93 гектари земель уже з осені підготовлені до посіву ярих культур. Тут зробили вапнування (для знекислення ґрунту) та дискування під посіви зернових, зернобобових та технічної коноплі.
Бізнесмени також сподіваються укласти договори з пайовиками та співпрацювати з місцевою владою  Залузької, Лісівської  та Сварицевицької сільських рад. Натомість обіцяють спочатку створити до 10 робочих місць. А в майбутньому – ще й побудувати завод з виготовлення піллетів з енергетичної верби.

Лісові баталії: інформація за сімома замками

Чергова операція під керівництвом Арсена Авакова сколихнула Рівненщину. Щоправда, цього разу в центрі уваги опинилися не бурштинокопачі, а корумповані лісівники. Про 10 обвинувачених Міністр внутрішніх справ відзвітувався у Фейсбуці.
«5 березня, затримали в.о. начальника і екс-керівника управління лісового та мисливського господарства Рівненської області та 8 директорів лісгоспів, які «сумлінно» працювали навіть у вихідні. До речі, колишній керівник пішов зі свого поста місяць тому. Його «справу» продовжив новопризначений начальник. 15 тисяч євро і 5 тисяч доларів привезли директори лісгоспів керівництву управління. Вказану суму повинні були передати перевіряючим з Держлісагентства за приховування виявлених порушень. Корупція в класичному вигляді, якісно задокументовані і ті, хто брав, і ті, хто давав».
Наступного дня управління лісового та мисливського господарства знову ж у соцмережі повідомило, що всі очільники лісгоспів вийшли на роботу. У прес-службі Департаменту захисту економіки це пояснили тим, що за грати нікого не поміщали, а лиш висунули обвинувачення. Зараз проводяться слідчі дії, тому детальні нічого не можуть сказати.
Відтак точні імена тих, хто «погорів» на хабарі – не відомі ні лісовому управлінню, ні обласній владі. Принаймні, про це запевняє голова облради Микола Драганчук. До слова, він перед журналістами телефонував до директора Висоцького лісгоспу Віталія Суховича, котрий був відсутній 6 березня на засіданні будівельної комісії, чим викликав чутки. Наш земляк повідомив, що перебував у Києві і про затримання нічого не знає, як і про затриманих колег. Та пообіцяв оскаржувати неправдиву інформацію, яку поширили деякі ЗМІ.
Заперечили свою причетність до цієї справи і більшість керівників лісгоспів в коментарях «Четвертій владі». Хоча очільник Сарненського лісового господарства зізнався, що таки їздив у прокуратуру, правда, як свідок. Хто ж в результаті винен, а хто ні – покаже подальше слідство. 


Немає коментарів:

Дописати коментар