четвер, 2 березня 2017 р.

* Акценти

Готуємось поступово до Великодня
Весна – відповідальна пора для комунальників міста. За словами Віктора Садовського, от-от розпочнуться найважливіші роботи весни – підготовка Дубровиці до Великодня. Зараз триває обрізання старих дерев. Дуже скоро відреагували комунальники на прохання мешканців вулиці Гольшанських і осушили величезну баюру біля їх будинків. Незабаром у Дубровиці буде встановлено 5 «лежачих поліцейських». Зрештою, як підготуємо місто і села району до Великодня, залежить не лише від відповідальних служб, а й від кожного з нас.
Каменем спотикання у Дубровиці стало зрізання багатолітніх дерев на старому кладовищі. Планували зрізати 13, однак зробили лише частину запланованого. Окремі мешканці міста категорично виступили проти такої справи. Це трохи дивує, бо листяні дерева захаращують цвинтар, тим паче, що за деякими могилками й нема кому доглядати. До речі, у Європі на цвинтарях узагалі утримуються від насаджень дерев.
Ветерани праці вдячні за яскраві події

Лютий відзначився у календарі району яскравими подіями випускних вечорів. У всіх школах вони пройшли на високому рівні, залишили по собі яскраві спогади. Ветеран педагогічної праці, багаторічний незмінний керівник Селецької школи Василь Захарович Яремчук поділився з нами думкою про те, що зустріч випускників у Сельці пройшла зі свіжими віяннями, чудовим настроєм, гарними емоціями. Колишні учні приїхали звідусіль і, як єдина родина, провели цей пам’ятний вечір. Не лише учні, а й ветерани педагогічної праці відчувають себе на таких заходах бажаними гостями у школах, вони ніби повертаються у молодість і переживають найкращі хвилини спілкування зі своїми учнями. Отож наші шановані вчителі-пенсіонери району дякують теперішнім учням і їх наставникам за організацію таких чудових зустрічей.
«Після таких подій відчуваєш більше красу людського спілкування і позитив, хочеться жити», – додав ветеран педагогічної праці Василь Захарович.
«Будуть заморозки, будуть ще сніги»

З першим сонечком з’явився і весняний настрій. Однак львівський кліматолог Василь Троцюк запевняє, що поки зима не буде поступатись своїми правами.
«Через пару-трійку днів погода зміниться. Буде вночі мінусова температура невеличка. Вдень: +6…+9. В цілому чекаємо отакої надзвичайно перемінної весни, з різкими перепадами температур і тиску. Справжня весна почнеться десь після 20 березня. Але я більш, ніж переконаний в одному: будуть заморозки, будуть ще сніги. В березні буде два таких снігових варіанти. Та й на початку квітня, думаю, засніжить трошки».
Втім, за словами Василя Троцюка, сніг буде лежати недовго. Зразу ж розтане. До квітня, на думку кліматолога, сніг лежатиме у лісах на півночі Рівненщини. Загалом для весни цього року будуть також характерні суховії. Для Рівненщини вони не особливо страшні. А ось для півдня та сходу України, де вирощують пшеницю, це буде погано
Рання весна, прогнозує Василь Троцюк, дасть хорошу погоду на Великдень. У ці святкові дні можливий невеликий дощ. Але температура підніметься до 12-16 градусів тепла.
За інформацією «Радіо Трек».
На Дубровиччині загинуло двоє чоловіків

Один випав з третього поверху, інший – повісився.  По вулиці Артеменка правоохоронці встановлюють обставини смерті 55-річного мешканця багатоповерхівки. Його тіло знайшли під балконом власної квартири. Двері у помешкання були зачинені зсередини, ознаки боротьби відсутні, відтак головна версія – нещасний випадок. Хоча факт самогубства теж не виключають.
У селі Зелень знайшли повішеним також 55-річного місцевого жителя. Чому чоловік вирішив звести рахунки з життям, встановлює поліція.
У бурштинокопачів знову втрати
Старателі вчергове опинилися без засобів свого ремесла. Як повідомляють правоохоронці, 28 лютого поблизу села Крупове було вилучено автомобіль «УАЗ», мотопомпу кустарного виробництва та обладнання.
Окрім того, неподалік Ясинця поліцейські застали за незаконним промислом чотирьох жителів Зарічненського району. З місця події забрали такий же старательський «набір».


Немає коментарів:

Дописати коментар