пʼятницю, 27 травня 2016 р.

* Земляцтво

Нашого цвіту – по всьому світу

13 травня у Києві відбулися урочистості з нагоди 15-ї річниці створення Міжнародного громадського об’єднання «Рівненське земляцтво». Наші земляки із Києва та закордону об’єдналися, щоб гуртом допомагати малій батьківщині, продовжувати батьківські традиції краю, де закопана їх пуповина, куди весь час тягнуть спогади дитинства і юності. Земляцтво - також своєрідне братство, що підтримує вихідців із Рівненщини, що проживають у столиці. Його президентом є Леонід Кравчук. Тепло й зворушливо висловив мету існування земляцтва народний депутат України, віце-президент МГО «Рівненське земляцтво» Василь Яніцький: «Отчий край - це батьки, друзі, часи мрійливої юності і юначого романтизму. У свій час ми як діти, брали сили від рідної землі, вбирали у себе любов батьків, мудрість багатьох поколінь земляків. Виросли, змужніли, чогось досягли в житті. І настав час віддавати борги рідній землі. Для цього ми і згуртувалися в земляцтві».
На урочисте зібрання прийшли поважні люди, гордість Рівненщини - народні депутати України, науковці, артисти, літератори, представники ділового світу столиці, меценати, благодійники, волонтери, чиї імена відомі в Україні та за її межами.
Привітати земляків приїхали Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, голова Рівненської облради Олександр Корнійчук, мер Рівного Володимир Хомко. Підписаний меморандум про подальшу співпрацю, відбувся обмін подарунками, нагороджені достойні люди з Києва та Рівненщини. Символічним став подарунок земляцтву Олександра Корнійчука – годинник. «Будемо жити за одним часом», - з щирою посмішкою сказав голова облради.
На запрошення Василя Яніцького, гостей поважного зібрання приїхав привітати фольклорний гурт із Крупового «Берегиня». Дівчата зі своїми піснями наче привезли частинку рідного краю, тому їх зустрічали особливо тепло й приязно. Співали разом із ними. Як родина.
Оксана СЛОБОДЗЯН.



Немає коментарів:

Дописати коментар