пʼятницю, 13 травня 2016 р.

МАЙБУТНЄ – ЗА ІНТЕЛЕКТОМ
10 травня голова райдержадміністрації Сергій Киркевич зустрівся з школярами-переможцями всеукраїнських та обласних олімпіад та їхніми наставниками. «Загальновідомо, що здібні, талановиті діти – основа суспільства, майбутній добробут кожної держави, адже вони – інтелектуальний потенціал, здатний до нововведень, прогресивних перетворень у всіх галузях народного господарства. Завдання ж сьогодення – знайти, підтримати та допомогти обдарованій дитині самореалізуватися, виховати її конкурентоспроможною, адаптованою до запитів інформаційної сучасності», – сказав очільник району, вітаючи юні обдарування з першими перемогами.

Цей навчальний рік, як і попередні, засвідчив системну, послідовну, глибоку роботу педагогів навчальних закладів з питань підготовки учнів до участі в інтелектуальних конкурсах районного, обласного та всеукраїнського рівнів.
У III (обласному) етапі всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін  взяли участь 78 школярів району із Велюнського, Залузького, Колківського, Миляцького, Орв’яницького, Осівського, Сварицевицького, Селецького, Туменського навчально-виховних комплексів, Бережківської, Людинської, Дубровицьких № 1 та № 2 ЗОШ, Дубровицького НВК «Ліцей-школа». У арсеналі перемог учнівських команд цього року – 39 призових місць (минулого року – 32), з них 1-х – 3, ІІ-х – 9, ІІІ-х – 27. Гідно представили район на обласних олімпіадах: учні Дубровицького НВК «Ліцей-школа», завоювавши 17 призових місць; вихованці Дубровицької ЗОШ І-III ступенів № 2, виборовши 4 третіх місця; учні Бережківської ЗОШ І-III ступенів, завоювавши 4 призових місця; учні Колківського НВК «ЗОШ І-III ступенів - ДНЗ», які вибороли 3 призових місця; учні Орв’яницького НВК «ЗОШ І-III ступенів - ДНЗ», які вибороли З призових місця; учні Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, які вибороли 2 третіх місця.
По одному призовому місцю завоювали учні Людинської ЗОШ І-III ступенів, Миляцького, Сварицевицького, Селецького, Туменського, Залузького НВК «ЗОШ І-III ступенів - ДНЗ».
В обласних олімпіадах перші місця здобули: з правознавства – Годунко Марія, Колківський НВК (вчитель Степанюк Олександр Іванович); з хімії – Правник Світлана, Орв’яницький НВК (вчитель Правник Олексій Михайлович); з інформаційних технологій – Скаржинець Дмитро, Дубровицький НВК «Ліцей-школа» (вчитель Паламарчук Юрій Степанович).
За результатами відбірково-тренувальних зборів учасниками ІV туру всеукраїнських олімпіад стали 2 учні навчальних закладів району: Хомська Олена з біології (Дубровицька  школи № 1, вчитель Гладка Марія Іванівна), Скаржинець Дмитро - з інформаційних технологій (Дубровицький НВК «Ліцей-школа», вчитель Паламарчук Юрій Степанович), який здобув III місце на всеукраїнському рівні.
Учасниками обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН став 31 учень із 13 навчальних закладів району, їх творчий здобуток – 15 призових місць (з них 4 - ІІ-х, 11 - ІІІ-х).
Успіх району і області принесла також учнівська команда ліцею в складі: Бордакової Олени, Придюк Юлії, Сахвон Мирослави, Юрочко Василини, Кліценко Іванни, що посіла III місце у всеукраїнському турнірі юних істориків (учителі Кедрук В’ячеслав Петрович та Боковець В’ячеслав Миколайович).
Щиро радіємо за творчий злет Опанасик Марії, учениці Висоцької ЗОШ, яка здобула перемогу в обласному та зайняла III місце у всеукраїнському етапах мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка (вчитель Махно Марія Федорівна)
Успіхами відзначено наших молодших школярів, адже цьогоріч в обласній олімпіаді «Юне обдарування» учень Берестівського НВК Клюйко Артем виборов І місце з природознавства (вчитель Коростель Любов Федорівна).
Тож і голова райдержадміністрації, і начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Стасюк, і начальник райметодкабінету Тетяна Таборовець щиро пораділи успіхам талановитої молоді та вручили вихованцям шкіл району грошові заохочення. Не залишилися обділеними увагою й їхні наставники – найперше Сергій Киркевич відмітив саме їхню очевидну заслугу в здобутках школярів. Поділилися враженнями й самі діти:
Олена ХОМСЬКА: Було непросто в тому плані, що я уже в випускному класі, й задля перемоги довелося перелопатити чимало додаткової літератури. По-правді, напевне, вже освоїла програму першого курсу біологічного факультету, але тим паче вагомою видалася перемога. Бо й подальше навчання збираюся зв’язати з біологією. Мрію про фах «біотехнолога» й майбутню наукову кар’єру. Принагідно хотілося б подякувати місцевій адміністрації за постійну увагу до освітянських проблем. Приємно, що моя рідна школа завдяки цьому поповнилася новим біологічним кабінетом – це вже хороший старт для наступних олімпіадних перемог уже для наших молодших школярів. Сподіваюся, що вони закріплять мій успіх в наступному.
Мирослава САХВОН: Секрет успіху залежить від багатьох чинників. Проте основа всіх основ – праця та наполегливість, справедливість і принциповість в оцінюванні знань школярів. Кажу так недаремно, адже можу порівняти якість такого оцінювання на обласному та всеукраїнському рівнях.
Світлана ПРАВНИК: Багато зусиль в мою перемогу вклав мій вчитель та батько Олексій Михайлович. Був момент, коли я сумнівалася в собі та хотіла зрадити своєму захопленню хімією. Вдячна татові за те, що настояв на своєму. Він був, як завжди, правий.
Любов Федорівна КОРОСТЕЛЬ: Мій учень Артемко Клюйко-дуже ерудована, начитана дитина. Цьому сприяє та здорова конкуренція, що вже склалася серед моїх четвертокласників, коли дітки тягнуться одне за другим, намагаючись стати лідером.  Цей рік взагалі був «врожайним» для них – маємо чотири призових місця в олімпіадах на рівні району, одне – в області. У Рівному ми в найкращому варіанті сподівалися на третє місце, зважаючи, що все-таки в Бересті – звичайна сільська школа. Тож перемога в олімпіаді – дуже й дуже велика відповідальність. Ми довели, що якість знань зовсім не має географічних обмежень, головне – спільне бажання учня, його батьків та вчителя. Саме за таким принципом готувалися мої маленькі вундеркінди – Артемко, Дмитрик Твердун та Іринка Твердун.
Людмила РОДІНА.

























Немає коментарів:

Дописати коментар