четвер, 31 травня 2018 р.


«РОДІНОНЬКА» СТАЛА ДИПЛОМАНТОМ «ЗОЛОТИХ КЛЮЧІВ»

Щедрий ужинок привезли учасники народного аматорського колективу «Родінонька» (с. Бережки)з IX Всеукраїнського народно-етнографічного фестивалю «Золоті ключі» ім. Василя Верховинця, що проходив 28-29 квітня цього року в Пущі Водиці. Наші земляки здобули на фестивалі найвищі нагороди – диплом I ступеня у номінації «Ансамблі української пісні», почесну грамоту Асоціації працівників культури та мистецтв України за вагомий внесок у збереження фольклорно-етнографічного мистецтва, підтримку самобутніх носіїв фольклорних традицій. Всього у фестивалі взяли участь близько сорока народних колективів та учасників різних жанрів майже з усіх областей України.
«Ми виступали на початку другого дня фестивалю, коли вже частина учасників показали на що здатні. У журі вже були свої улюбленці, тож довести, що ми гідні такої високої сцени, було не просто. Але нам це вдалося. Пісня у виконанні «Родіноньки», а ми співали поліські фольклорні, була включена й до гала-концерту. А туди ж відбирають найсильніших виконавців. До останнього не знали, як буде оцінено нашу участь у фестивалі, хоча й бачили, що звучали ми досить достойно. І ось хвилюючий момент. Голова журі фестивалю, заслужений працівник культури України, фольклорист, професор Київського національного університету культури та мистецтв, засновник та художній керівник фольклорного гурту «Кралиця» пан Синельников запрошує мене на сцену як керівника колективу. Поки я йду, мене представляють, в голові – ціла карусель думок, з-поміж них й такі, що даремно можливо сюди приїхали. Аж тут оголошують, що саме ми – головні дипломанти в своїй номінації. Мої хвилювання досягають апогею, на автоматі приймаю дипломи та грамоти, а подумки вже дякую своїм дівчатам за їхню незрадливу любов до української пісні, нашого безсмертного фольклору. Безсмертного саме завдяки таким ось простим аматорам, які наполегливо та терпляче збирають та зберігають старовинну пісенну спадщину нашого народу», розповіла нам Бережківський сільський голова Ганна Красько.
Запитую Ганну Семенівну, чи не відволікає від роботи її захоплення українською піснею? Сміючись жінка відповідає, що навпаки в щоденній сірості та серйозності тільки й тих веселкових барв, яких додає в життя пісня. Ганна Семенівна також просить назвати людей, без яких успіх «Родіноньки» не став би можливим. «В першу чергу дякую родинам учасниць нашого колективу, які по-справжньому є тим надійним тилом, завдяки якому нам хочеться співати. Безцінний внесок у зростання нашої виконавської майстерності завжди робить Леніод Степанович Годунко – наш незмінний хормейстер. Гармонійно підсилив виступ колективу цього разу й музичний супровід від Юрія Вороб’я. Дуже завдячуємо також моїм колегам з депутатського корпусу сільської ради, які підтримують всі наші починання. Нашим добрим другом та спонсором постійно виступає наш земляк Семен Адамович Юрко, ДП «РИТМ». Гарні стосунки у нас склалися й з молодим керівником ДП «Висоцький лісгосп» Віталієм Федоровичем Торчилом, котрий також охоче допомагає нашому колективу з виїздами на фестивалі. Усім моїм землякам вдячна, адже саме від цих людей ми черпаємо свій репертуар й задля них його розширюємо», – каже керівник ансамблю. Що ж ми також вітаємо «Родіноньку» з таким блискучим виступом на фестивалі. З нетерпінням чекаємо їх нових концертів. Хотілося б вже побувати на творчому вечорі цього самобутнього дзвінкоголосого колективу, який саме цього року відзначає свій двадцятилітній ювілей.
Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар