пʼятницю, 11 травня 2018 р.


ТОРГУВАТИмуть ВСІ БАЖАЮЧІ. ПИТАННЯ: ДЕ САМЕ?

Підприємці міста (власники магазинів) звернулися до міського голови Богдана Микульського з проханням вивчити і вирішити питання вуличної торгівлі біля «Пасажу». У зверненні не йдеться про тих пенсіонерів, хто продає на ринку домашню продукцію, щоб заробити на ліки чи шматок хліба. Головне питання, підняте у зверненні, – це торгівля з палаток на проїжджій частині однієї з центральних вулиць. Це, за словами авторів звернення, заважає руху і «перебиває» торгівлю у магазинах. Адже власники останніх сплачують податки, зарплату найманим працівникам, оплачують комунальні послуги, отож вимушені ставити трошки вищі ціни.
Торгівля на вулиці забороняється також згідно із правилами вуличного руху. Отож, наразі стоїть питання: куди перемістити торгівлю 9 палаток з-під «Пасажу»?
Представники продавців ринку, у свою чергу, написали звернення до міського голови, у якому просять надати місце для торгівлі у центрі.
23 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Дубровицької міської ради. Серед інших стояло питання про погодження схеми благоустрою території для облаштування малого ринку. Міська рада пропонує облаштувати базарчик біля готелю «Дружба», поряд з «Альонушкою», біля оптового магазину.
Підприємець Ігор Яцковець емоційно розповів про спад торгівлі у Дубровиці, зменшується платоспроможність населення, люди їдуть масово на заробітки. Нині тим, хто має магазини, також складно виживати. Однак, звісно, жити треба всім.
Ігор Яцковець також зазначив, що як варіант можна розмістити ринок у Дубровиці біля пошти, за автобусною зупинкою. Там приватна ділянка Валентина Колоди. За попередньою розмовою, пан Валентин готовий надати це місце у користування продавцям ринку.
Отож є на даний час два варіанти вирішення питання перенесення торгівлі з центральної вулиці з-під «Пасажу».
Коментар Богдана Микульского: «Проїжджу частину біля «Пасажу» треба розвантажити. Людей не залишимо без наданого місця торгівлі – без шматка хліба. Я хотів би, щоб і бабусі, і більш потужні продавці мали змогу підзаробити. Міська рада нікого не розганяє. Хочемо переселити, щоб усім було краще».
Питання відкрите. Інформуватимемо.
Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар