пʼятницю, 11 травня 2018 р.


НАВОДИМО ЛАД НА ШЛЯХАХ

Тільки-то блиснуло перше весняне сонечко, наші шляховики приступили до ремонту доріг. Розпочали з кільця на виїзді з Дубровиці. «Хоча ця дорога тепер не в нашому віданні, однак вирішили навести лад спочатку в рідному місті, - ділиться керівник Дубровицької дільниці «Автодору» Микола Берестень. – Благо, є зараз кошти й матеріали, щоб підлатати дорожнє покриття до свята. Бо, знаєте, як заведено зазвичай у нас – кошти виділять в листопаді-грудні, коли погодні умови не дозволяють проводити якісний ремонт. До того ж дещо оновили свою матеріальну  базу – всіма правдами та неправдами придбали в Білорусії нарешті фрезу, без якої раніше гальмувалися всі роботи. Щоб ви розуміли, таку техніку в області мають лише вісім шляхових підроздів, тож доводилося інколи місяцями чекати, коли ж то прийде твоя черга на неї. А це ж втрачався дорогоцінний час і головне – погожі дні. Але нам пощастило, дякуючи, що долучився до перемовин з білорусами наш шанований аграрій Леонід Стрибулевич, що має там давні зв’язки з білоруськими машинобудівниками, придбали такий агрегат собі. Щоб зекономити кошти, особисто їздив на завод – адже в Україні така техніка вартує вдвічі дорожче».
На жаль, політика в обслуговуванні шляхів не на користь таких ось невеличких державних шляхових дільниць, кошти розподіляються непрозоро, тендери проводяться за протекцією, найбільш ласі замовлення дістаються приватникам. «Ситуація у нас патова. Зарплату закрили тільки за лютий, свято йде, а люди його не відчувають. Кваліфіковані кадри розраховуються й виїжджають за кордон – там працівники нашої служби дуже цінуються, - ділиться Микола Іванович. – Але в будь-якому разі рук не опускаємо, шукаємо якісь підряди на місці. Як би там не було, без доріг держава не існуватиме, адже вони – артерії економіки».
На іншій ділянці шляху по дорозі на Зарічне шляховики активно зачищають узбіччя від дерев, що створюють аварійну ситуацію,  паралельно прибирають після себе, спалюючи сміття.
Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар