неділю, 11 лютого 2018 р.


* З сесійної зали

ХТО СТУКАЄ, ТОМУ ВІДЧИНЯЮТЬ

В понеділок, 29 січня, відбулося позачергове пленарне засідання сесії районної ради. Не встиг добігти кінця січень, а народні обранці за поданням голови райдержадміністрації уже розглянули перші зміни до головного фінансового документу району. Цього разу було розподілено 1325,2 тис. грн. вільних залишків. Левову частку коштів – 1300 тис. грн. спрямовано на оплату праці з нарахуваннями адміністративно-господарському персоналу (крім педагогічних працівників) шкільних відділень НВК та ЗОШ. Що ж приємно, коли керівництво району та депутати чує обслуговуючий персонал навчальних закладів, адже цим людям наприкінці минулого року заборгували заробітну плату. «Варто зазначити, що бюджет нинішнього року нічим не кращий, й фінансування бракує на всі галузі без виключення. На засіданні  постійної бюджетної комісії ради ми ініціювали нове звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з цього приводу. На наступній сесії плануємо затвердити текст звернення, – зазначила голова постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів та податків Оксана Краглевич. – Адже, як говорить біблійна мудрість: хто стукає, тому відкривають».
Також 25,2 тис. грн. з вільних залишків (або 3 відсотки) спрямовано на співфінансування реалізації проектів, які фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2017 року «Деякі питання розподілу у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій». Всього ж відповідно до цього розпорядження в район надійшло 1025,5 тис. грн. Їх розподілено на зміцнення матеріально-технічної бази закладів окремих населених пунктів.
Загалом це, мабуть, було єдине пленарне засідання, яке пройшло у виключно толерантній атмосфері, без виступів, ніяких поправок та зауважень до проекту рішення. Тож народним обранцям вдалося вкластися при розгляді питання в рекордно короткі часові рамки – сесія тривала не більше 20 хвилин.

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар