пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Кандидатуру на заступника голови підтримали одноголосно
Минулого четверга продовжила свою роботу перша сесія міської ради сьомого скликання. У її роботі взяли 20 депутатів із 26 обранців депутатського корпусу. На порядок денний сесії було винесено питання: про затвердження депутатів міської ради за округами міста, про затвердження положення про постійні комісії міської ради, про затвердження структури і чисельності виконавчого апарату міської ради, про регламент роботи Дубровицької міської ради, про утворення постійних депутатських комісій міської ради, затвердження їх складу та голів. Звісно ж головною інтригою засідання залишалося питання про затвердження на посаду заступника з питань діяльності виконавчих органів ради (заступника міського голови).


Щодо затвердження депутатів міської ради за округами, то прозвучала пропозиція від депутатів політсили УНП взагалі його не розглядати, позаяк, на думку Віталія Андрусенка, воно є формальним і не відображає  сутності і повноти депутатської роботи з виборцями. Отож пропонувалося питання зняти. Однак Богдан Микульський прокоментував цю пропозицію так: «Ми закріплюємо депутатів за округами з метою кращої організації роботи, підвищення рівня відповідальності обранців за ту чи іншу частину міста. Це не значить, що депутат може піднімати і вирішувати проблеми жителів лише тієї території, за якою закріплений. Згідно із законом, жителі Дубровиці мають право звертатися зі своїми питаннями і проблема до будь-якого депутата міської ради, очевидно вони йтимуть до тих обранців, хто викликає у них найбільше довіри. Але ми  залишаємо за кожним округ, як було і раніше».
Кандидатуру на заступника голови, яку запропонував Богдан Микульський, на сесії не обговорювали. Жодних запитань, коментарів і реплік не довелося почути з вуст міських депутатів щодо внесеної головою пропозиції з прізвищем кандидата на посаду заступника. Це питання було проголосовано, як то кажуть, на єдиному подиху. Додам, що мені не раз доводилося бувати на сесіях місцевих рад, однак таку одностайність у питанні кадрової політики, спостерігала серед депутатів вперше. Впевнена, що передусім поясненням цього є авторитет Юрія Яременка, якого захотів бачити своїм заступником міський голова. За цю кандидатуру проголосували всі 20 присутніх депутатів. Юрій Аркадійович - знана у районі людина, працював на різних високих посадах як на виробництві, так і у владі, зарекомендувавши себе з найкращого боку як посадовець і фахівець, отож такий хід голосування має чимало мотивацій.
Вже пізніше своє рішення Богдан Микульський прокоментував нам так:
– Багато років знаю Юрія Яременка як людину інтелігентну і помірковану, розсудливу і мудру, господарника, який ніколи не діяв в угоду політичним амбіціям. Отож радий, що Юрій Аркадійович погодився попрацювати у нашій команді на благо громади міста, підкреслюю, що це моє рішення, як і всі інші, без політичного підтексту, а лише на користь спільної справи. 
До речі, тільки схвальні відгуки про кандидатуру заступника голови міської ради почули ми і від дубровичан, спілкуючись з ними вже після сесії міської ради. Отож, як кажуть, команда міської ради сформована. Увійшли до неї справді шановані наші земляки. Залишається лише побажати їм плідної роботи на благо Дубровиці і її мешканців. Додамо, що й кожен з нас, повинен, у міру можливостей, внести свою лепту, аби наш райцентр ставав кращим і більш комфортним для нас. Дуже хотілося б, щоб Дубровиця мала свій імідж, а його можна зробити лише спільною роботою – влади з громадою.
На сесії міської ради також було утворено п’ять постійних  комісій: з питань соціально-культурного розвитку, спортивної і молодіжної політики (голова – Оксана Золотаревич, «ВО «Батьківщина»), з питань регламенту, депутатської діяльності, етики і охорони громадського порядку, регуляторної політики (голова – Петро Яцковець, БПП «Солідарність»), з питань бюджету, фінансів та податків (голова – Таїсія Дубінець, РПОП «Воля»), з питань земельних відносин та охорони довкілля (голова – Володимир Іванов, БПП «Солідарність»), з питань житлово-комунального господарства та транспоту (голова – Віктор Краглевич,  Радикальна партія Олега Ляшка).
Активно обговорювали депутати і регламент роботи міської ради, небайдуже працювали разом з головою над його пунктами і знаходили спільні рішення та компроміс у його викладенні. Склалося приємне враження про роботу міських депутатів, які прийшли у залу працювати, а не просто підняти руку під час голосування.
Найактивнішими депутатами в обговоренні питань сесії були були Віталій Андрусенко, Ірина Дем’янець, Василь Бабан, Тетяна Земляна, Валентина Годунко, Іван Кузіванов.

Любов Клімчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар