неділю, 20 грудня 2015 р.

ПРО ГРОШІ, ЗЕМЛЮ,
ВОДУ, СВІТЛО, БЛАГОУСТРІЙ

15 грудня відбулася друга сесія міської ради. Питань на її розгляд виносилося до двох десятків, в основному – земельних, позаяк саме вони з-поміж найбільш  злободенних в будь-якій громаді. Тож депутатам довелося визначитися щодо прийняття у власність територіальної громади міста відумерлої спадщини у вигляді земельної ділянки, затвердити цілий ряд проектів землеустрою відведення земельних ділянок у власність громадян, з приводу передачі ділянок у власність чи оренду громадян, розірвання договорів оренди на земельну ділянку тощо. Одразу підкреслю, що в кожному випадку йшлося про стару забудову, яку зараз дубровичани вирішили узаконити.
Також розглянули депутати цілу низку запитів: найбільш активним був Петро Яцковець, він порушив одразу декілька проблем. Так, зокрема, депутат цікавився, наскільки просунувся ремонт самотічного каналізаційного колектора, що пошкоджений в районі льонозаводу? Нагадаємо, цю проблему пан Яцковець озвучував неодноразово на всіх рівнях уже впродовж ряду років, вже вдалося й гроші на відновлення колектора «вибити» з бюджету Міністерства екології, але чомусь роботи по відновленню колектора гальмуються, от й клопотав депутат взяти їх під контроль ради, а начальнику КП «Дубровицявода» відзвітувати про пророблену роботу. Цікавився Петро Леонідович, як просувається монтаж системи відеоспостереження за вулицями міста, гроші на яку вже було профінансовано з бюджету міської ради. Так само порушував депутат й питання освітлення вулиці Володимирської та ремонту автобусної зупинки в районі залізничного вокзалу. Про освітлення вулиці Набережної та оснащення її якоюсь мережею для спуску талих чи дощових вод, від який потерпають мешканці вулиці, йшлося у запиті депутата Івана Кузіванова. Депутатська фракція «Волі» ставила питання перед прийняттям бюджету наступного року про звіт керівників комунальних підприємств ради та завідуючих міськими дитячими садочками про використання бюджетних коштів, виділених упродовж 2012-2015 років.
Окрім вищеназваного, депутати внесли зміни до бюджету на поточний рік та складу постійних комісій ради у зв’язку з обранням нового депутата. Так, на зміну Марії Красько, депутату від УНП, що достроково склала депутатські повноваження через сімейні обставини, депутатом стала Ольга Рузяк, що була наступною у списку. Пані Ольга працюватиме в комісії з питань молоді, культури та спорту.
Внесли зміни депутати й до Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства у бік збільшення видатків по окремих статтях та затвердили план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік: планується оновити положення про взяття на облік та передачу в комунальну власніть безхазяйного майна та відумерлої спадщини; щодо порядку призначення на посаду та звільнення з неї керівників комунальних підприємств, затвердження типових контрактів з ними у новій редакції; з приводу регулювання цін продажу земельних ділянок; надання в оренду комунальної власності тощо.
Непогано б взагалі, якби громада мала свій Статут на кшталт того, як у тих же Сарнах чи інших містах, зауважила депутат Таїсія Дубінець. В перспективі, можливо, прийме Дубровиця й такий документ.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар