пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

З ДРУГОЇ СПРОБИ ОЛЕКСАНДР ЗАДОРОЖНИЙ СТАВ ЗАСТУПНИКОМ ГОЛОВИ РАЙОННОЇ РАДИ

9 грудня відбулося друге пленарне засідання районної ради сьомого скликання. Цього разу депутати утворили постійні комісії районної ради,попередньо визначившись з їх персональним складом, прийняли Положення про постійні комісії, розглянули нагальні бюджетні питання та врешті обрали заступника голови ради.










Скажу одразу, ним став свободівець Олександр Задорожний. Цього разу (це для пана Олександра була друга спроба) за його кандидатуру проголосувало 19 чоловік, чого цілком вистачило, щоб обійняти другу ключову посаду в районній раді.
Проте не обійшлося без інтриг й на цьому пленарному засіданні. Однак цього разу нею стало зовсім не кадрове питання, а демарш депутатів від «Волі». Ще перед початком голосування депутат Валерій Салюта поцікавився у головуючого причинами зволікання з проведенням другого пленарного засідання. Затримка з продовженням сесії полягала в бюджетних питаннях, пояснили керівники району. А після того, як голова районної ради вдруге назвав претендентом на посаду заступника голови районної ради кандидатуру Олександра Задорожного, фракція «Волі» повним складом залишила сесійну залу.
«Ми не братимемо участі у цьому голосуванні», – сказав Валерій Салюта.
Додамо, що не залишилися «без портфелів» й ще цілий ряд депутатів. Так, постійну комісію з питань бюджету, фінансів та податків очолила Оксана Краглевич (Радикальна партія); комісію з правових питань, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, культури, соціальної політики, соцзахисту учасників АТО та членів їх сімей, депутатської діяльності – Станіслав Рожко («Батьківщина»); комісію з питань аграрної політики, земельних відносин, екології, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Яковець («Солідарність»); комісію з економічних питань, розвитку підприємництва та комунальної власності – Микола Берестень («Воля»). На першому засіданні постійних комісій, що відбулося одразу ж, депутати розподілили між собою обов’язки, обрали заступників голів та секретарів постійних комісій. Й вже розглянули перше бюджетне, для цього складу ради, питання. Цього разу йшлося про виділення більше 318 тис. грн. на співфінансування реконструкції мосту в с. Бродець на трасі міжнародного значення. Наголосивши на жорсткому контролі ходу будівництва, народні обранці одностайно виділили гроші на відновлення цієї споруди. Зазначимо, що міст цей було поруйновано вже більше чотирьох років тому. Однак досі все руки не доходили та й достатнього фінансового ресурсу в районі не було. Все покладалися на звичне «якось». Оскільки переправа з кожним днем все більше руйнується й вже створює серйозну загрозу для руху транспорту, « якось пронесе» вже не проходить. Тож залишається сподіватися, що при сприятливих погодних умовах найближчим часом міст таки буде відновлено. «Не хотілося б, щоб порушувалися технології, й дорожнє полотно вкатували в сніг чи мороз, як зазвичай в нас прийнято», застеріг депутат Олексій Лясковець, навівши приклад свого рідного Берестя, де асфальт, прокладений торік в негоду, вже повністю понівечено.
Слід зауважити, що Олексій Володимирович виявився напрочуд активним депутатом, й саме за його пропозицією було внесено зміни до назв постійних комісій та поправки в Положення про них. Пропонував цей депутат й активізувати висвітлення діяльності районної ради через мережу Інтернет, аби кожен мав вільний доступ до рішень ради та обговорення їх проектів. Суттєву поправку до Положення про постійні комісії ради, що стосується запобіганню корупції, вніс і депутат Станіслав Рожко.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар