четвер, 5 листопада 2015 р.

Людина на своєму місці


Побутує думка, що у культпрацівників, зважаючи на їхню професійну діяльність, не робота, а лише одне задоволення. Однак насправді за всіма організованими концертами та святами стоїть велика праця. Адже яскрава картинка, котру бачать наші глядачі, потребує не один день підготовки сценарію, десятки репетицій, невичерпної творчої наснаги та сил. Ще одне нагальне питання, котре турбує працівників культури - це, звісно, фінансування, якого завжди не вистачає.
З цими проблемами не завжди справляються досвідченні культпрацівники, що вже говорити про молодь, котра зазвичай шукає легші шляхи в професійній діяльності. Та все ж, на щастя, в нашій сфері є молоді ентузіасти, котрі не бояться труднощів. Однією з таких ентузіасток можна по праву назвати юного директора Орв’яницького СБК Яну Придюк, котра за рік зуміла відродити культурне життя села.  
Ще зі школи дівчина брала активну участь у позашкільній творчій діяльності, згодом виступала з пісенними колективами, під час навчання проходила практику в районному будинку культури, а після закінчення вузу одразу зайняла посаду директора СБК.

За свою недовгу професійну діяльність Яна успішно провела десятки спортивних та культурно-мистецьких заходів, зуміла зацікавити як дітей, так і старших людей. Та найголовнішим її здобутком стала організація вокального дівочого гурту «Полісянка» (на фото), котрий уже став улюбленцем глядачів. До того ж завдяки спонсорській допомозі дівчині вдалося пошити для колективу два комплекти костюмів.
Сама ж Яна говорить, що робить все це задля того, аби людям було цікаво, щоб вони хоч на трохи відволікалися від щоденної тяжкої роботи та буденних проблем. А ще, щоб молодь не сиділа на зупинках вечорами, а мала якесь дозвілля.

У юного директора  на майбутнє багато планів та бажань, зокрема, відремонтувати СБК, замінити стенди, придбати сучаснішу муз. апаратуру і т.д. Щиро сподіваємось, що вона реалізує все задумане. Адже коли людина любить справу, якою займається, значить вона на своєму місці і їй обов’язково все вдасться. Головне, щоб на шляху до нових здобутків та звершень Яну супроводжувало побільше людей, які в неї вірили б та підтримували б, зважаючи на сьогоднішні скрутні часи, не лише морально, але й матеріально. 

Немає коментарів:

Дописати коментар