пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

* У районній раді

головою районної ради
став НАРОДНИК
19 листопада відбулася перша сесія районної ради сьомого скликання. Відкрила її голова районної виборчої комісії Людмила Берестень, яка ознайомила присутніх з результатами виборів до районної ради. Всього за 34 мандати тут змагалося 265 кандидатів. Комісія оприлюднила результати виборів в одному з попередніх номерів газети, тож не будемо повторюватися в інформації. Зазначимо лише, що у складі ради працюватиме сім жінок та 27 чоловіків. Наймолодшому з депутатів – 27 років, а середній їх вік – 42 роки, 28 депутатів мають вищу освіту. Найбільш представлені в раді педагоги, є в ній медики, лісівники, юристи, працівники торгівлі, підприємці тощо.










Також голова комісії повідомила: кілька зареєстрованих депутатів районної ради отримали по два мандати (балотувалися й в одномандатному окрузі до сільських рад), від них надійшли заяви про складання повноважень депутата. А на їхнє місце до депутатського корпусу ради потрапили наступні за партійним списком колеги: так, від «Батьківщини» замість Богдана Микульського, котрого обрано міським головою, депутатом став Юрій Шевело; замість Сергія Олексійовця із «Свободи» – Олександр Лавор; а Сергія Столяра з «Волі» замінив Володимир Юзьків.
Людмила Миронівна привітала новообраних депутатів та закликала їх у прийнятті рішень завжди стояти на боці правди та інтересів своїх виборців.
Потому було обрано лічильну комісію у складі п’яти чоловік – по одному від різних партій та тимчасову президію – з числа представників політичних сил, що набрали на виборах найбільше голосів. Відповідно до регламенту ради розпочалися вибори голови районної ради.
Великою несподіванкою для нас, журналістів, стала заборона нашої присутності в залі для виборів, мовляв, регламент ради цього не дозволяє. Лише посилання на Конституцію України та закон про інформацію втримали народних обранців від нашої «депортації» з голосування.
Представники «Волі» висунули на посаду очільника ради Олександра Гузича, а «Солідарність» - Миколу Кухарця. Остання кандидатура викликала кілька запитань у опонентів. Депутати від «Волі» цікавилися його роботою у раді попереднього скликання, а депутат Юрій Лосік спочатку зробив закид, чому «Солідарність» висуває на посаду голови представника іншої фракції (нагадаємо, Микола Кухарець представляє Народну партію), потім взагалі висловив припущення, що він «тимчасовий голова», щоб, як висловився пан Лосік, «застовбити» комусь місце. Не вважаємо за потрібне виливати на сторінках газети цю перепалку, а перейдемо до власне результатів виборів за голову районної ради. Відтак за Миколу Кухарця проголосувало 20 депутатів, що й дозволило йому обійняти крісло голови районної ради. Дванадцять депутатів були на боці Олександра Гузича.
А ось з виборами заступника голови ради вийшла інтрига. Микола Кухарець пропонував на цю посаду Олександра Задорожного, представника «Свободи». Проте під час голосування думки депутатів розшарувалися: 15 були на боці Задорожного, а 18 чоловік проголосували проти нього. Заступника обрано так й не було.
Отож пленарне засідання не закрили, голова взяв паузу на роздуми щодо наступних кадрових пропозицій. Про нове пленарне засідання буде оголошено додатково.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар